Μπορώ να κλέψω για να φάω;

Ποσό απεγνωσμένος μπορεί να είναι κάποιος για να μπει σε λούνα παρκ και να σπάσει τα παιδικά παιγνίδια για να βγάλει τα λιγοστά κέρματα;

Τρεις νεαροί στη Γεροσκήπου, οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία, έσπασαν τα παιδικά παιγνίδια και έκλεψαν τα κέρματα. Πράξη καταδικαστέα βέβαια, αλλά όταν στα 26 σου αποφασίζεις να κανείς αυτή την πράξη ή πολύ απεγνωσμένος ή πολύ θολωμένος είσαι.

Με αφορμή το περιστατικό με τους νεαρούς, πιστεύω ότι τέτοια θέματα δεν θα πρέπει να περνάνε στα ψηλά γράμματα των εφημερίδων και στις αίθουσες των δικαστηρίων, τέτοια θέματα θα πρέπει να απασχολούν την κοινωνία και τους αρμοδίους.

Πρέπει να διερευνούνται τα κίνητρα γιατί ίσως τελικά οι δράστες να χρειάζονται βοήθεια και να ήταν η μόνη διέξοδος τους, να σπάσουν τα παιγνίδια και να αποσπάσουν τα κέρματα.

Δεν δικαιολογώ καμία παράνομη πράξη, πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να διερευνούνται τα κίνητρα της κάθε πράξης, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που ζούμε όπου έχει μικρά παιδιά που πεινούν και γονείς ανέργους.

Ας μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι!

Δίκτυς ο Κνώσσιος