Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για στρατιωτική λύση στη Συρία

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι προετοιμασμένες για μια στρατιωτική λύση στη Συρία, αν δεν καταστεί δυνατός ένας πολιτικός διακανονισμός.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι καλύτερα να καταλήξουμε σε μια πολιτική λύση, όμως είμαστε προετοιμασμένοι …, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να έχουμε μια στρατιωτική λύση σ’ αυτή την επιχείρηση και να εξαλείψουμε το Νταές», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Νταές είναι το αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως συζήτησε επίσης με τον Νταβούτογλου πώς οι δύο χώρες τους, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν περισσότερο τους άραβες σουνίτες αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προσέφερε επίσης την υποστήριξή του στη μάχη που διεξάγει η Τουρκία εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) λέγοντας πως οι Κούρδοι αντάρτες αποτελούν για την Τουρκία «απειλή» όσο και το Ισλαμικό Κράτος.

«Το ΙΚ δεν είναι η μόνη υπαρξιακή απειλή για τον λαό της Τουρκίας, το PKK είναι επίσης μια απειλή και το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας το PKK «τίποτε περισσότερο από μια τρομοκρατική οργάνωση».