Μούφα τελικά η υπόθεση κατασκοπείας στην Πάφο

Ατεκμηρίωτη αποδείχθηκε τελικά  η υπόθεση της πιθανολογούμενης κατασκοπείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πόλη Χρυσοχούς, που σήμανε συναγερμό στις αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας στις 4 Αυγούστου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας, ΥΠΕΞ, Υπουργείου Άμυνας και άλλων κρατικών υπηρεσιών, ολοκληρώθηκε χωρίς ωστόσο νασ διαπιστωθεί οποιαδήποτε ποινικώς επιλήψιμη πράξη από πλευράς των δύο αμερικανών που είχαν εντοπισθεί κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το drone με το οποίο λήφθηκαν οι φωτογραφίες, το λάπτοπ και το usb  ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε κατασκοπεία από πλευράς τους, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Η υπόθεση με πρωταγωνιστές τους δύο ηλικιωμένους 65χρονους αμερικανικής καταγωγής ήρθε στο φως όταν τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από στρατιώτες και πολίτες  να κινούνταιμ “ύποπτα” κοντά σε στρατιωτικά χώρο στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, το απόγευμα της 4ης Αυγούστου.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πόλης Χρυσοχούς, μετέβησαν σε περιοχή του Πωμού, εντοπίζοντας τους δύο άνδρες τους οποίους προσήγαγαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς και κατά την εξακρίβωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι είναι αμερικανικής καταγωγής μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.

Οι δύο ηλικωμένοι αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή κάθε ανάμειξή τους με κατασκοπευτική ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή και οι φωτογραφίες που έβγαζαν είχε φυσιολατρικό ενδιαφέρον, αφού το σπίτι τους είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον στρατιωτικό χώρο.