Μουσουλμάνα μοντέλο κρεμάστηκε για να μην την παντρέψουν οι γονείς της

Τέλος στην ζωή της με απαγχονισμό έθεσε η 24χρονη Nadia Menaz, μοντέλο, που ζούσε και εργαζόταν στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, αλλά προερχόταν από αυστηρά μουσουλμανική οικογένεια. Η 24χρονη κοπέλα είχε εγκαταλείψει το σπίτι της από 16 ετών και δούλευε ως μοντέλο ενώ ασχολείτο και με την διοργάνωση γάμων.

Η νεαρή γυναίκα παντρεύτηκε το 2011 τον 25χρονο μουσουλμάνο Umar Rasool σε ισλαμική τελετή που δεν αναγνωρίζεται από το βρετανικό δίκαιο και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε μαζί του μία κόρη. Σύμφωνα με την κατάθεση του εξαδέλφου της η 24χρονη φοβόταν ότι οι γονείς της θα την αναγκάσουν με την βία να κάνει δεύτερο γάμο με άτομο της επιλογής τους, αφού δεν ενέκριναν τον σύζυγό της και τους ίδιους φόβους είχε για τα τρία από τα οκτώ αδέλφια της.

1

Η Nadia Menaz είχε καταφύγει το περασμένο έτος σε οικογενειακό δικαστήριο του Μάντσεστερ για να ζητήσει να εκδοθεί περιοριστική εντολή για τους γονείς και τα τρία αδέλφιά της, όπως και έγινε. Τον περασμένο Μάιο ο σύζυγός της επιστρέφοντας στο σπίτι του ζευγαριού, μετά από επίσκεψη στους γονείς του, βρήκε την σύζυγό του απαγχονισμένη.

Οι γονείς της 24χρονης δήλωσαν κατά την ανάκριση ότι η κόρη τους είχε άσχημη σχέση με τον σύζυγό της και συχνά καβγάδιζε μαζί του, ενώ ο εξάδελφός της κατέθεσε ότι η νεαρή γυναίκα έπασχε από κατάθλιψη και ελάμβανε θεραπευτική αγωγή.

Ο πατέρας της Nadia Menaz, ο 60χρονος Sabir Hussain και η μητέρα της, η 55χρονη Rukasana Kousar, υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν πως η κόρη τους είχε ζητήσει περιοριστική εντολή εναντίον τους και τόνισαν, ότι δεν θεωρούν τον θάνατό της αυτοκτονία, ενώ υπαινίχθηκαν ότι υποψιάζονται πως κάποιος την δολοφόνησε.

2

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε θάνατο δι’ απαγχονισμού αλλά και εξήντα τραύματα στον μηρό για τα οποία ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι πρόκειται για αυτοτραυματισμούς. Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Πηγή:protothema.gr