Μοναστήρι «ειδικό» για θεραπεία ομοφυλόφιλων

Το μοναστήρι Venturini στους πρόποδες των Άλπεων είναι ο πλέον ιδανικός χώρος για να βρουν θεραπεία οι αμαρτωλοί κληρικοί, αυτοί δηλαδή που υπέπεσαν, ή έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην κληρικός, Mario Bonfante, ο οποίος υποστήριξε, πως όταν οι ανώτεροι του ανακάλυψαν πως είναι ομοφυλόφιλος, του υπέδειξαν να πάει στο συγκεκριμένο μοναστήρι «για να βρει τον σωστό δρόμο».

Όταν εκείνος αρνήθηκε, το Βατικανό τον απομάκρυνε από την θέση του.

Το μοναστήρι «για την θεραπεία των κληρικών που χρήζουν θεραπείας» ίδρυσε το 1928 ο πατέρας Mario Venturini στους πρόποδες των Άλπεων και υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε αυτό δώδεκα κληρικοί.

58318290

Η ιστοσελίδα του μοναστηριού αναφέρεται σε «διάφορα είδη θεραπείας που προσφέρονται σε κληρικούς και θρησκευόμενους ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους, σε ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον».

Ο 72χρονος πατέρας Gianluigi Pastò, επικεφαλής του μοναστηριού, έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και αρνήθηκε ότι το μοναστήρι του φιλοξενεί ειδικά ομοφυλόφιλους και παιδεραστές ιερείς, αλλά, δεν αρνήθηκε ότι στο παρελθόν έχουν οδηγηθεί σε αυτό τέτοιοι κληρικοί.