Μισογεμάτος Πρόεδρος – Μισοάδεια αντιπολίτευση

Το θέμα είναι πολύ απλό , τόσο απλό όπως ήταν πάντα. Κάποιος θα δει το ποτήρι μισογεμάτο και κάποιος μισοάδειο.

Ετσι κύλησε και η συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια εσωτερικής διακυβέρνησης.

Πολλοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι ο Πρόεδρος συμπεριφέρθηκε και λίγο ως τέως κομματάρχης. Είναι κακό; Προεκλογική περίοδο διανύουμε.

Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και τρία χρόνια να μην έχει κάνει τίποτε. Σε σύγκριση μάλιστα με αυτά που παρέλαβε ίσως να έκανε και ένα μικρό θαύμα.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος γι’ αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Μπορούν να καυχηθούν μάλιστα ότι ο Πρόεδρος λέγοντας και το Mea Culpa «έστειλε τους πάντες» στην καθομιλουμένη και με την ειλικρίνειά του.

Στην αντίπερα όχθη, η άλλη όψη του νομίσματος, όλα τα κόμματα δηλαδή που βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι «πιάστηκαν» από το  Mea Culpa.

Από τη φράση για το «δεσμεύομαι» που μετατράπηκε σε αποδεσμεύομαι με ελαφρά πηδηματάκια, με τους πολίτες στην Κύπρο να χάνουν μερικά εκατομμυριάκια,   του ξένους μερικά δισεκατομμυριάκια διερωτώμενοι μάλιστα, αν χάλασαν τα πλυντήρια που έκαναν την μπουγάδα πάντα άσπρη ξέξασπρη και κάτι συμπεθέρους να πίνουν ουισκάκια στις παραλίες και να νιώθουν περήφανοι για τους συμπεθέρους τους.

Και πώς να μην πιαστούν από την δεσμευμένη αποδέσμευση του Προέδρου αφού όπως λέει και το λαϊκό άσμα « Για τα λεφτά τα κάνουν όλοι…»

Το μισοάδειο ποτήρι, φαίνεται, σύμφωνα με τους χθεσινούς απορριπτικούς, διότι διαχρονικά καταφέρνουμε να χωριζόμαστε σε απορριπτικούς και ενδοτικούς, να αδειάζει επικίνδυνα με τις νέες προσλήψεις στην Εθνική Φρουρά, το ΓΕΣΥ που από την εποχή του Μακαρίου παραπέμπεται στις Ελληνικές καλένδες αλλά και μια σειρά άλλα θέματα όπως η ξενιτιά των νέων μας λόγω της ανεργίας.

Θέμα γούστου λοιπόν η συνέντευξη για έναν μισογεμάτο Πρόεδρο ή μια μισοάδεια αντιπολίτευση.

Ως συναινετική λύση, προτείνω ν’ αλλάξει το ποτήρι και ν’ αντικατασταθεί με ένα αρκετά πιο μεγάλο, ώστε οι μεν να βλέπουν περισσότερο νερό στο μισογεμάτο ποτήρι και οι δε να βλέπουν λιγότερο νερό αφού το ποτήρι θα είναι μεγαλύτερο!!!

Κρατίνος