Μικρής κλίμακας επεισόδια στην Αττάλεια – Έλεγξε τη κατάσταση ο… Σουλτάνος

Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αττάλειας πραγματοποίησε η Τουρκική Ένωση Νέων ενάντια στη σύνοδο των G20 και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην σύνοδο και ενάντια στον Μπαράκ Ομπάμα όπως “Γιάνκι πήγαινε σπίτι σου”, “Κάτω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός”, “Τρέμε ΑΚΡ, έρχονται οι νέοι Τούρκοι”, “Αυτή η χώρα είναι δική μας, κάτω ο ιμπεριαλισμός”, “Δολοφόνε ΗΠΑ, τσακίσου από την Μέση Ανατολή”, “Τρέμε Ομπάμα, έρχονται οι Τούρκοι νέοι”. Επίσης τραγούδησαν και έπαιξαν κουτσό πάνω από μια μακέτα με το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δήλωσή τους είπαν ότι ο Ομπάμα είναι η αιτία του πολέμου στην Μέση Ανατολή και ζήτησαν να εγκαταλείψει την Αττάλεια.

Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα σε διαδήλωση όταν αρνήθηκαν να δεχτούν σωματική έρευνα από την αστυνομία. Η αστυνομία έλεγχε έναν-έναν τους συγκεντρωθέντες για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρχε ανάμεσά τους καμικάζι, ενώ ειδικά σκυλιά εκπαιδευμένα για αναζήτηση βομβών επιστρατεύτηκαν.

Μια άλλη ομάδα τεσσάρων ατόμων η οποία ξεκίνησε πορεία προς το χώρο του συνεδρίου με στόχο να επιδώσει επιστολή στους ηγέτες της συνόδου εμποδίστηκε από την αστυνομία. Οι τέσσερεις νέοι επέμειναν να συνεχίσουν την πορεία τους και  τελικά συνελήφθησαν.

Σε άλλη περιοχή η αστυνομία συνέλαβε άλλους 35 διαδηλωτές όταν άρχισαν να ρίχνουν πυροτεχνήματα. Εναντίον της αστυνομίας ρίχτηκαν πέτρες και μπουκάλια.

Διαδήλωση εναντίον της συνόδου έγινε και στα Άδανα από την οργάνωση γυναικών Ένωση Ουράνιου τόξου, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο δεν θα φέρουν ευτυχία, ηρεμία και ειρήνη αλλά εκμετάλλευση και αίμα.

Φώναζαν συνθήματα όπως “Δολοφόνε Αμερική, φύγε από την Αττάλεια”, “Δολοφόνε Ισραήλ φύγε από την Παλαιστίνη”. Οι γυναίκες, οι οποίες στην πλειοψηφία του ήταν με μαντίλα στο κεφάλι, προσευχήθηκαν και αποχώρησαν ειρηνικά.

Πηγή: ΚΥΠΕΑρκε