Μια πολιτική ομελέτα, που δεν τρώγεται…

Δράττομαι της ευκαιρίας να εκμεταλλευτώ τη μία εκ των πολλών φράσεων του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, που είπε οτι, ήρθε η ώρα “να σπάσουμε τ’ αυγά, να τολμήσουμε” και να φτιάξω μια ομελέτα.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιθυμεί διακαώς ανασχηματισμό για τον οποίο ως αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος θέλει να έχει και λόγο και άποψη. Και μάλιστα ισχυρή. Εξ ου και τα στοχοποιημένα μηνύματα προς την κυβέρνηση για το έργο κάποιων υπουργών, που δεν έδωσαν τα προσδοκώμενα δείγματα γραφής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά κανείς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, να στέκεται ως ο πιο αυστηρός κριτής απέναντι στις υπουργικές ενέργειες.

Εκείνο που δεν προσδιορίζεται ξεκάθαρα, είναι ο λόγος που έχουν βγάλει τα σπαθιά από τα θηκάρια οι πρόεδροι ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ, οι οποίοι εσχάτως ανταλλάζουν βαριές κουβέντες με έντονο περιεχόμενο. Είναι ξεκάθαρο πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος βγήκε στην απόλυτη επίθεση, βέβαιος για την κοντή μνήμη των πολιτών, εξαπολύοντας καθημερινά πυρά κατά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και ισοπεδώνοντας πλήρως την κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να δούμε καλύτερες μέρες σε αυτό τον τόπο.

Από την άλλη τα τόσα σκάνδαλα που ήρθαν στην επιφάνεια, καταδεικνύουν ότι ακόμη και το περιβόητο χαλί, κάτω από το οποίο κάποιοι έκρυβαν και κρύβουν τα άπλυτα τους, έχει ξεθωριάσει και φθαρεί επικίνδυνα, μη μπορώντας ούτε άλλα να χωρέσει, αλλά ούτε και αυτά που έκρυβε να διαφυλάξει.

Είναι αξιοπρόσεκτη η προσπάθεια του Νικόλα Παπαδόπουλου να εντοπίζει την αχίλλειο πτέρνα των αντιπάλων του και να κτυπά αλύπητα, για παράδειγμα η χρηματοδότηση της focus, στα δύο μεγάλα κόμματα. Η αναφορά του συχνά πυκνά πως εδώ και δύο χρόνια δεν είδαμε καμία ανάπτυξη ούτε και πρόοδο με αυτή την κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως και το καμία πρόοδο ουσιαστική στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, είναι οι μισές αλήθειες.

Πιθανή λύση του Κυπριακού, μπορεί να χαλάσει τα μεγαλόπνοα σχέδια του Νικόλα Παπαδόπουλο να βρεθεί στην προεδρική καρέκλα του κράτους. Γι αυτό και η παντός είδους αντίσταση και επίκριση, σε όποια ενέργεια είτε φιλοφρονητική, είτε άλλως πως προς την κατεύθυνση λύσης. Τρομάζει το Νικόλα, ακόμη και η στήριξη του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις προσπάθειες που καταβάλλει προς την επίλυση του εθνικού ζητήματος. Διότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα προδιαγράφεται πλειοψηφικά.

Είναι λίγο άτοπος ο αποπροσανατολισμός από τις εξελίξεις των ημερών και η επαναφορά ξανά και ξανά της γνωστής υπόθεσης της focus, από την οποία ίσως και το ΔΗΚΟ να τα έπαιρνε υπό άλλες άλλες συνθήκες. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η αλήθεια γι αυτό το ζήτημα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν ισχύουν όσα δημοσιοποιήθηκαν για το παχυλό “focus λαβείν”. Όπως θα πρέπει να ειπωθούν αλήθειες για το ρόλο των μεγαλοδικηγορικών γραφείων σε υποθέσεις που συνέβαλαν στην κατρακύλα της οικονομίας του τόπου.

Συμπέρασμα είναι πως όλοι έχουν τη γυάλινη φωλιά τους, Γι αυτό αγαπητέ Αβέρωφ η αγωνία κορυφώνεται όχι για το αν σπάσουν τ αυγά και λεχθούν πικρίες, αλλά για το ποια φωλιά θα σπάσει πρώτη και το ντόμινο που θα ακολουθήσει.