ΜΗ370: Αγωνία για την ταυτοποίηση του φτερού που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν

Σε αγώνα δρόμου για την ταυτοποίηση του φτερού αεροσκάφους που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού έχουν επιδοθεί ειδικοί από όλο τον κόσμο.

Αν αποδειχθεί πως το εύρημα ανήκει στο μοιραίο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε το Μάρτιο του 2014, θα είναι το πρώτο πολύτιμο στοιχείο έπειτα από πολύμηνες άκαρπες έρευνες.

«Οι ωκεανογράφοι έλεγαν εξ αρχής πως τα συντρίμμια, αν κάποτε εμφανίζονταν, θα εντοπίζονταν στη νότια Ινδονησία ή στην ανατολική ακτή της Αφρικής ή σε ένα από τα νησιά. Στην αεροπλοΐα, το κάθε ένα τμήμα του αεροσκάφους, όλα τα εκατομμύρια κομμάτια, έχουν σειριακό αριθμό που παραπέμπει στην ημερομηνία κατασκευής του. Συνεπώς, πράγματι θα υπάρχουν τρόποι να διαπιστώσουμε αν όντως το φτερό είναι από Boeing 777 και αν όντως είναι από την πτήση MH370», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Τζέφρι Τόμας.

Το μοιραίο αεροσκάφος ταξίδευε με 239 επιβαίνοντες και εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, όταν τα ίχνη του χάθηκαν μυστηριωδώς.

Αν επιβεβαιωθεί πως το φτερό που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν σχετίζεται με την πτήση ΜΗ370, τότε αποδεικνύεται σωστή η εκτίμηση πως το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να βοηθήσει τους ειδικούς να εντοπίσουν το ακριβές σημείο συντριβής, δεδομένου πως έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από την τραγωδία και το φτερό έχει πιθανότατα μετακινηθεί πολύ μακριά από το σημείο.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι το εύρημα είναι πράγματι από Boeing 777, οι αναλυτές υπενθυμίζουν πως έχουν καταγραφεί τέσσερα δυστυχήματα με αεροπλάνα του συγκεκριμένου τύπου.

Εξ αυτών, μόνο η πτήση MH370 θεωρείται ότι συνετρίβη νότια του Ισημερινού.

Πηγή:ΚΥΠΕ