Μη σκύβεις το κεφάλι Έλληνα!

Όλος ο κόσμος ασχολείται τις τελευταίες μέρες με την κατάσταση στην Ελλάδα. Εδώ στην Κύπρο νιώθουμε πως περνάμε ξανά τις αλησμόνητες μέρες του Eurogroup του 2013. Συμπάσχουμε με τους Έλληνες και τους πονάμε.

Οι ατέλειωτες ουρές έξω από τα ATM είναι καθημερινό θέμα στα δελτία ειδήσεων. Οι ρεπόρτερ ψάχνουν διακαώς τραγικές εικόνες, για να πουλήσουν.

Λιποθυμίες, εκνευρισμός, κλάματα, αγωνία, φωνές, τσακωμοί. Όποια εικόνα καλύπτει τα στοιχεία αυτά θα κάνει και τα πιο πολλά νούμερα το βράδυ.

Τις ουρές, ωστόσο, που ολοένα και μακραίνουν πίσω από τους κάδους σκουπιδιών τις βλέπει κανείς;

Τις ουρές εκατοντάδων μέτρων για ένα κομμάτι φαγητό; Τον συνωστισμό χιλιάδων ανθρώπων, τους διαπληκτισμούς, για ένα δωρεάν γεύμα;

Αλλά ποιος νοιάζεται τέλος πάντων…ας μη χαλάμε την υγεία μας! Σημασία έχει να παραμείνουμε στο ευρώ. Σημασία έχει να μείνουμε στην Ευρώπη.

Χέρια απλωμένα για μια σακούλα τρόφιμα… Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα των εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αλλά ποιος νοιάζεται…Σημασία έχει να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η Ελλάδα με τις ουρές χιλιομέτρων. Για μια σακούλα ντομάτες όλοι. Η Ελλάδα της κλεμμένης αξιοπρέπειας, η Ελλάδα των συσσιτίων και των αστέγων. Η Ελλάδα των ανέργων και των χιλιάδων νέων που μεταναστεύουν.

Αλλά ποιος νοιάζεται…Σημασία έχει να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η Ελλάδα, για την οποία οι «σωτήρες» της, διαλαλούν πως θα πρέπει να συνεχίσει να μένει στην Ευρώπη.

Άραγε ποιο είναι το σωστό; Ποιος έχει δίκαιο;

Με την Ελλάδα της Ευρώπης, η πλειοψηφία του λαού, έχει περιέλθει σε κατάσταση χειρότερη και από της χρεοκοπίας. Δεν το βλέπετε;

Στην Ελλάδα έχουν πόλεμο. Και από έξω και από μέσα. Δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι. Είναι και οι «πατριώτες» πολιτικοί, που θέλουν να ξεκάνουν το έθνος.

Έχω μια κρυφή ελπίδα πως αυτός ο λαός θα σηκώσει ξανά το κεφάλι και δεν θα φοβηθεί την πείνα. Θα δείξει αξιοπρέπεια και πίστη.

Θα μιμηθεί επιτέλους τους προγόνους του και θα γίνει αντάξιο της ιστορίας του.

Φήμη