Με φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς κατέθεσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου στη δίκη των υπαλλήλων του Δήμου

Με νέες φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς εναντίον Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και δικηγόρων, συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για την απόλυση των 13 υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου που κατηγορούνται για καταχρήσεις και κλοπές από έσοδα του δήμου από τις παραλίες. Μια υπόθεση που συγκλόνισε το Παγκύπριο αφού μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Πυρίλλη για πρώτη φορά στα ιστορικά, ολόκληρο το τμήμα ενός Δήμου, συνελήφθηκε και κατηγορήθηκε στο Δικαστήριο με κατηγορίες κλοπής.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, διόρισε ιδιωτική ομάδα ερευνητών (detectives) οι οποίοι πήγαν σαν πελάτες στις παραλίες για να διαπιστώσουν εάν οι υπάλληλοι έκαναν καταχρήσεις. Όταν συνελήφθηκαν οι υπαλλήλοι των παραλιών, οι περισσότεροι εξ αυτών παραδέχτηκαν στην Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι όταν η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο οι ίδιοι αμφισβήτησαν χωρίς επιτυχία, πλην ενός, τις θεληματικές τους καταθέσεις, σε μια μακρά δικαστική διαδικασία στην οποία κατέθεσαν πάρα πολλοί μάρτυρες και κατατέθηκαν πέραν των 200 τεκμηρίων και η οποία ξεκίνησε προ 2 ετών. 

Σήμερα δημοσιογράφος της σελίδας μας βρέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου κατέθεσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Πυρίλλης. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και 4 δημοτικούς συμβούλους, τους Αντρέα Οικονόμου (Αντιδήμαρχο Παραλιμνίου), Αβραάμ Μουλαζίμη, Αναστασία Τσόκκου και Μαυρίκιο Μαυρουδή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι οι εισπράξεις από τα κρεβατάκια αυξήθηκαν κατά €600.000 περίπου ετησίως μετά τη σύλληψη των υπαλλήλων!! Μια αύξηση η οποία όπως ανέφερε δεν είναι τυχαία. Ανέφερε επίσης ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος στάσης πληρωμών. Για τούτο όπως ανέφερε είχε υποχρέωση να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του και προέβηκε και σε άλλες ενέργειες για αύξηση των εσόδων του Δήμου και την αποφυγή κλεισίματός του!

Πάντως ο Δήμαρχος κατά την έξοδό του από το Δικαστήριο προπηλακίστηκε από ομάδα κατηγορουμένων  ή και συγκενών τους, οι οποίοι μεταξύ άλλων του χειροκροτούσαν ειρωνικά χωρίς όμως ο δήμαρχος να αντιδράσει ή και να απαντήσει. Φραστικές επιθέσεις δέχτηκαν και κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων που παρευρέθηκαν στη διαδικασία προς υποστήριξη των θέσεων του Δήμου τις οποίες εκπροσωπούσε ο Δήμαρχος, όσο και ο δικηγόρος του δημάρχου Αντρέας Πιττάτζης.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται και αύριο.