Με το χέρι στη σκανδάλη… Ένοπλοι αστυνομικοί σε καίρια σημεία ανά το παγκύπριο

Με το χέρι στη σκανδάλη πάνοπλοι αστυνομικοί του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού αλλά και άλλων μελών της υπηρεσίας, επιτηρούν από σήμερα πολυσύχναστα μέρη και μέρη τα οποία ενδεχομένως μπορεί να γίνουν στόχοι ισλαμιστών ανά το παγκύπριο.  Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που αποφασίστηκαν, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Αρχηγείο, μετά από το τρομοκρατικό κτύπημα στη Γαλλία, κορυφώνονται από σήμερα. Ιδιαίτερη προσοχή σε τεμένη… 

Μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, οι αστυνομικοί διευθυντές όλων των επαρχιών καθόρισαν τους χώρους που θεωρούνται από την αστυνομία ευαίσθητοι ή επικίνδυνοι για ενδεχόμενα τρομοκρατικών κτυπημάτων και σε συνεννόηση με την ΚΥΠ, έχουν προβεί στις αναγκαίες ενέργειες .   Έτσι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την επιτήρηση των εν λόγω χώρων, έχουν μάλιστα τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί στα πόστα τους και θα παραμείνουν εκεί μέχρι νεοτέρων οδηγιών.

Από σήμερα έχουν ξεκινήσει  επίσης αυξημένες περιπολίες στους δρόμους των πόλεων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεμένη και εκκλησίες αλλά και σε χώρους ή περιοχές όπου συχνάζουν Ευρωπαίοι πολίτες ή πολίτες τρίτων χωρών.

Παράλληλα όλα τα μέλη της αστυνομίας, τα οποία υπηρετούν σε πρεσβείες ξένων χωρών είτε  σε σκοπιές είτε  πραγματοποιούν και περιπολίες γύρω από κτήρια τα οποία βρίσκονται σε ομπρέλα προστασίας από τις διωκτικές αρχές, φέρουν από σήμερα αλεξίσφαιρα γιλέκα, απόφαση που είχε ληφθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο των μέτρων τρομοκρατίας, ωστόσο τέθηκε σε ισχύ μετά την προχθεσινή σύσκεψη.  Δρακόντεια είναι επίσης τα μέτρα που λαμβάνονται  από το προχθές στα δύο  αεροδρόμια της Κύπρου,  τα λιμάνια και τα οδοφράγματα.