Με το δεξί ο Απόλλων: Σαξάν – Απόλλων Λεμεσού 0-2

Η δουλειά που έπρεπε να γίνει έγινε για τον Απόλλωνα, που κέρδισε με 2-0 τη Σαξάν και πήρε πολύ γερό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πολύ καλός ο Ζοάο Πέδρο που συνδύασε το ντεμπούτο με γκολ, ενώ και ο Αρχηγός Παπουλής είδε ξανά δίκτυα.

Ισορροπία αλλά και με αρκετές φάσεις  στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να εκμεταλλεύεται μια εξ αυτών και να προηγείται. Οι “Γαλάζιοι” του Πέδρο Εμάνουελ προσπαθούσαν να παίξουν συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να βγουν οργανωμένα μπροστά, αφού με αυτό τον τρόπο έφτιαξαν τις καλές τους στιγμές. Στο 33′ ο Παπουλής σημάδεψε σωστά τον ιδιαίτερα θετικό Ζοάο Πέδρο και αυτός έβαλε το πρώτο του γκολ στην πρώτη του εμφάνιση. Για να μείνει αυτό το προβάδισμα, χρειάστηκε να επέμβει κι ο Βάλε αφού είχε δουλειά στα τελικά στάδια.

Η διάθεση του Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος ήταν να ελέγξει το ρυθμό και τα κατάφερνε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ προκαλούσε και θέματα στον Τσιρίντσιουτς. Ο Γκοϊάν έκανε αλλαγή στην επίθεση του και βρήκε σημαντική ευκαιρία με τον Κονέ στο 79′ σε στημένη φάση.

Ο Εμάνουελ έβαλε τον Άλιστερ σε ρόλο regista, οργανωτής από πίσω, με τον νεαρό να δίνει την πρώτη πάσα για το δεύτερο γκολ που σημείωσε τελικά ο Παπουλής με ασσίστ του Κολοκούδια στο 88′.