Καταγγελίες Ν.παπαδόπουλου για σκάνδαλο στον διορισμό εφόρου στο τμήμα φορολογίας

Με τη διαφωνία του ΔΗΚΟ εγκρίθηκε χθες ο διορισμός της Αναστασίας Ακκίδου ως Βοηθού Εφόρου Φορολογίας από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση διορισμού του Στέλιου Κουντούρη και πάλι ως Βοηθού Εφόρου Φορολογίας. Η έγκριση του διορισμού των δύο συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, το κόμμα του τάχθηκε αρνητικά στον διορισμό της κ. Ακκίδου, διότι εξακολουθεί να εργάζεται στο ελεγκτικό γραφείο που εμπλέκεται στην υπόθεση της χρηματοδότησης της Focus, που βρίσκεται υπό διερεύνηση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Δεν γνωρίζουμε αν η ίδια εμπλέκεται προσωπικά ή ενέχεται σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα ή αν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δεν γνωρίζουμε και κάτι το διαφορετικό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα και για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε τον διορισμό της», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υποστήριξε επίσης ότι ο διορισμός αυτός πλήττει την αξιοπιστία, το κύρος και την εικόνα των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Κατά το ελάχιστον δεν θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του Γενικού Εισαγγελέα και να εκδοθεί κάποιο πόρισμα για το συγκεκριμένο ελεγκτικό γραφείο πριν να προχωρήσουμε σε αυτό τον διορισμό;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια νευραλγική θέση που θα ασκεί σημαντικές εξουσίες και θα έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει ζητήματα που αφορούν στη νομιμότητα και τις καλές πρακτικές διακίνησης χρήματος.