Με σοβαρά ψυχολογικά ο πατροκτόνος – Τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής

Ιστορικό σχιζοφρένειας φέρεται να είχε ο 39χρονος Ιορδανός που σκότωσε εν ψυχρώ τον 70χρονο πατέρα του με πιστόλι.  Του πέρασαν χειροπέδες, αλλά μάλλον θα καταλήξει στο ψυχιατρείο.  Οι ανακριτές ψάχνουν τώρα να δουν που βρήκε το πιστόλι με το οποίο διέπραξε το φόνο.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στη 1.30 το μεσημέρι στην οικία της οικογένειας στον Αρχάγγελο στη Λευκωσία.  Ο δράστης με τη χρήση πιστολιού πυροβόλησε απανωτά τον 70χρονο πατέρα του και τον σκότωσε. Στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία και ανέμενε τους ανακριτές για να τον συλλάβουν.

Το θύμα υπέφερε από ιατρικά προβλήματα αλλά ήταν σε θέση να κινηθεί.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι θύτης και θύμα τσακώθηκαν για ασήμαντη αφορμή, έτσι ο 39χρονος άρπαξε το πιστόλι και το άδειασε στο σώμα του πατέρα του, ενώ αυτός βρισκόταν στο κρεβάτι του. Στην οικία βρίσκονταν επίσης η σύζυγος του δολοφονηθέντα και ο 39χρονος γιος του. Στη σκηνή εντοπίστηκε και ένα έμφορτο περίστροφο.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας Δημήτρη Δημητρίου, ο 70χρονος Ιορδανός διαμένει στην Κύπρο από το 1975 και μέχρι το 2008 ήταν επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο.

Ο 39χρονος έχει ήδη συλληφθεί αλλά αναμένεται να εξεταστεί από ψυχίατρο αφού φέρεται να έχει ιστορικό σχιζοφρένειας.  Αυτοψία στη σκηνή διενεργούν αυτή την ώρα οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους.  Αντικείμενο έρευνας είναι η προέλευση του πιστολιού και πως έφτασε στα χέρια του πατροκτόνου.