Με εμπρηστική ομιλία απάντησε η Ζωή στο «δικτάτορα» του Τσίπρα

Να μην επιτρέψει η Βουλή να ολοκληρωθεί «ο εκβιασμός των λεγόμενων εταίρων» στην ελληνική κυβέρνηση, με την ψήφιση «των μέτρων τους», ζήτησε η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Επιδιώκεται μέσω ενός εκβιασμού που απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή, να υλοποιήσουν μία πολιτική την οποία ο πρωθυπουργός – τον οποίο τιμώ αφάνταστα και η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας, αλλά η Βουλή δεν πρέπει να δεχτεί», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας με την ιδιότητα της βουλευτού, στις αρμόδιες επιτροπές, στις οποίες εισήχθη το πρωί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης ενός νομοσχεδίου «τόσο μεγάλης σημασίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι αισθάνθηκε αγανάκτηση όταν άκουσε την κα. Μέρκελ, «αρχηγό άλλου κράτους, χωρίς καμία εξουσιοδότηση, να ανακοινώνει το τι, πώς, και πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτό το νομοσχέδιο».

Ακόμα, η Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι έχουν προκύψουν νέα στοιχεία, όπως η Έκθεση του ΔΝΤ με πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που πρέπει να λάβει η υπόψη η κυβέρνηση και η Βουλή προτού τεθεί σε ψηφοφορία του νομοσχέδιο.

«Ως Πρόεδρος της Βουλής, και έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας και της κρισιμότητας των στιγμών, θεωρώ πως είναι υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψει να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός που απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και στη Βουλή, και συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να σεβαστούν την Δημοκρατία και το Κοινοβούλιό της», κατέληξε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά την προηγούμενη ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης και στήριξης προς την κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στις Βρυξέλλες, είχε πάλι εκφράσει την αντίδρασή της, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «παρούσα» – όπως και έκανε.