Με βαριές κατηγορίες στο Κακουργιοδικείο σήμερα ή αύριο οι δύο αστυνομικοί

Αναμένεται σήμερα, το αργότερο αύριο, η καταχώρηση του κατηγορητηρίου εναντίον των δύο αστυνομικών που φέρονται στο πολύκροτο βίντεο να ξυλοκοπούν πολίτη εντός των κρατητηρίων της Πόλης Χρυσοχούς.

Οι δύο αντιμετωπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν βασανισμό και βαριά σωματική βλάβη εκ προθέσεως.

Χθες ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης αποφάσισε την παραπομπή των δύο αστυνομικών στο Κακουργιοδικείο.

Η Νομική υπηρεσία απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης στην Αστυνομία για τον καταρτισμό του κατηγορητηρίου, το οποίο αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Εισαγγελία παρέλαβε γύρω στις 15:00 χθες το απόγευμα από την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας τους δύο φακέλους που αφορούν την υπόθεση του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό πολίτη από δύο αστυνομικούς σε αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι δύο αστυνομικοί που φέρεται να εμπλέκονται στο επεισόδιο κατηγορήθηκαν γραπτώς το Σάββατο .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες από το Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, όπως οι δύο αστυνομικοί παραπεμφθούν στο Κακουργιοδικείο και πως αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο μέσω του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι φάκελοι της υπόθεσης να καταχωρηθούν για παραπομπή.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέας Σπυριδάκης ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ πως μετά την παράδοση του φακέλου η Αρχή είναι εκτός πλαισίου δράσης.

Σε μια άλλη εξέλιξη επιστολή απέστειλε χθες ο Δικηγορικός σύλλογος Πάφου στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη σε σχέση με την υπόθεση της ανάρτησης στο διαδίκτυο βιντεοσκόπησης που δείχνει την κακοποίηση κρατούμενου από αστυνομικούς .

Σύμφωνα με την επιστολή, λίγες μέρες αργότερα από την ανάρτηση στο διαδίκτυο της συγκεκριμένης βιντεοσκόπησης περιήλθε στην αντίληψη του Δικηγορικού συλλόγου Πάφου δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έναρξης ποινικής υπόθεσης εναντίον του Επαμεινώντα Κορακίδη, προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Πάφου και δικηγόρου του παραπονούμενου – κρατούμενου, λόγω της ανάρτησης του βίντεο.

Ο Δικηγορικός σύλλογος Πάφου μέσω της επιστολής του καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να ενημερώσει το Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου κατά πόσο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι αληθές.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού συνέβη το Φεβρουάριο του 2014 στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς και το δεκάλεπτο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανά το Παγκύπριο.