Με αυτή την κροτίδα ακρωτηριάστηκε ο 31χρόνος

Με αυτή την κροτίδα ακρωτηριάστηκε ο 31χρονος από την Λεμεσό.  Την πυροδότησε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του. Σε καταστολή στην μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικής κλινικής ο τραυματίας.

traumatismos-apo-krotida-620x330

Σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση παλάμης και δαχτύλων υποβλήθηκε ο 30χρονος που χθες βράδυ υπέστη ακρωτηριασμό, όταν εκπυρσοκρότησε εργοστασιακή κροτίδα που κρατούσε, ενώ νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στην εντατική ιδιωτικής κλινικής, αφού η έκρηξη της κροτίδας σημειώθηκε εντός του αυτοκινήτου του κι ο ίδιος εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα αερίων.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, αν και το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα, η Αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στη μια τα ξημερώματα και από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε πως ο 30χρονος τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του.

“Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό, το ότι βρισκόταν στον κλειστό χώρο του αυτοκινήτου, ήταν η αιτία να χάσει και τα 5 δάχτυλα και να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα”, είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι, παρόλο που ο 30χρονος βρίσκεται σε καταστολή, εναντίον του εκδόθηκε και παραμένει ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης του, για τα αδικήματα της χρήσης, κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, χωρίς την άδεια του επιθεωρητή εκρηκτικών υλών και για το αδίκημα των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων.

Παράλληλα, συνέχισε, εκδόθηκε και ένταλμα έρευνας στα υποστατικά και τα οχήματα του 30χρονου, χωρίς ωστόσο από τις έρευνες να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο 30χρονος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε πλάκα με κάποιο φίλο του κατά την ώρα της εκπυρσοκρότησης της κροτίδας, ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε πως είναι ένα θέμα το οποίο διερευνάται και θα ξεκαθαρίσει από τις καταθέσεις και φυσικά όταν ο 30χρονος είναι σε θέση να ανακριθεί.

“Πήγαμε καλά από τον καιρό που άρχισε η εκστρατεία, δηλαδή στις 15 Μαρτίου 2016, εντούτοις είχαμε αυτό το περιστατικό το οποίο αμαύρωσε την όλη την καλή εικόνα που είχαμε αυτήν την περίοδο”, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, προσθέτοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Αναφέρθηκε επίσης στο δεύτερο περιστατικό, που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο στο προαύλιο της εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας, στο Ζακάκι, κατά το οποίο 23χρονος υπέστη ελαφρά τραύματα από εκπυρσοκρότηση εργοστασιακής κροτίδας .

Εναντίον του 23χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του, το οποίο και εκτελέστηκε για τα ίδια αδικήματα, ενώ όπως σημείωσε, και στις δυο περιπτώσεις, η κροτίδα ήταν πλαστική και κυλινδρική, τύπου “μπανάνα”.

“Αυτά τα δυο περιστατικά ας τα λάβουν πολύ σοβαρά πρόσωπα τα νεαρά πρόσωπα τα οποία ασχολούνται με αυτά τα επικίνδυνα αντικείμενα, τις κροτίδες, οι οποίες επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ στο παρελθόν είχαμε και θανάτους”, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα πάντως με τους θεράποντες ιατρούς της ιδιωτικής κλινικής της Λεμεσού, όπου νοσηλεύεται ο 30χρονος, υπήρξαν τρία περιστατικά τραυματισμών από κροτίδες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με το ένα από αυτά να θεωρείται επίσης ιδιαίτερα σοβαρό.

Όσον αφορά τον 30χρονο, οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν πως υπέστη βαρύ ακρωτηριασμό με απώλεια παλάμης και δαχτύλων, ενώ έγινε προσπάθεια αποκατάστασης παλάμης, αριστερού αντίχειρα, παράμεσου δαχτύλου, μέσου δαχτύλου και μικρού δαχτύλου.
Ο 30χρονος νοσηλεύεται στην εντατική λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από την εισπνοή αερίων στον κλειστό χώρο του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, υπέδειξαν ότι δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί μαθητών ή προσώπων κάτω των 30 ετών, γεγονός που απέδωσαν στις διαλέξεις και την ενημέρωση που γίνεται στα σχολεία μας, από την Αστυνομία και άλλους φορείς.