Μετά τον Βέργα, στο εδώλιο ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να καταχωρηθεί σήμερα από τη Νομική Υπηρεσία ποινική υπόθεση εναντίον του Οικονομικού Διευθυντή του Δήμου Πάφου Δημήτρη Πατσαλίδη, ο οποίος έχει τεθεί από τα τέλη Μαΐου σε τρίμηνη διαθεσιμότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Εναντίον του Πατσαλίδη αναμένεται να απαγγελθούν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας δεκαπέντε κατηγορίες που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού δωροληψία, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ενοικιαστής δημοτικού υποστατικού κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Πάφου του ζήτησε το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ για να διευθετήσει προς όφελος του διαφορά που είχε με την Τοπική Αρχή .

Η διαφορά προέκυψε όταν ο ίδιος επωμίστηκε το κόστος εργασιών ανακαίνισης του συγκεκριμένου υποστατικού προκειμένου να αποκόψουν τα χρήματα που δαπάνησε από το ενοίκιο, αλλά αργότερα η Τοπική Αρχή φαίνεται να υπαναχώρησε από τη συμφωνία αυτή.

Σε ανάλογη καταγγελία προχώρησε και ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου, κατηγορώντας τον ενοικιαστή ότι τον εκβίαζε και του ζητούσε χρήματα, καταγγελία που ωστόσο όπως φάνηκε από τις ανακριτικές εξετάσεις δεν είχε βάση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή και Ταμία του Δήμου Πάφου ασκεί εδώ και ένα περίπου μήνα ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.