Μετά τη Γερμανία και η Αγγλία – Ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών εξήγγειλε ο Κάμερον

Η Βρετανία θα ενισχύσει το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών της κατά 15% και θα υπερδιπλασιάσει τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στην αεροπλοΐα, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των ισλαμιστών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε γραπτή δήλωση από την Τουρκία, όπου μετέβη για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο Κάμερον ανέφερε ότι ως μέρος μιας ευρύτερης πενταετούς αναθεώρησης άμυνας και ασφάλειας, που θα δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα προσθέσει 1.900 αξιωματικούς στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αλλάξει τη διαδικασία ασφάλειας στις επιβατικές πτήσεις.

Ο τωρινός προϋπολογισμός για την ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ (9 εκατ. λίρες) το χρόνο, ποσό που σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε εξειδικευμένο προσωπικό να παρέχει βοήθεια σε διεθνή αεροδρόμια – ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου ταξιδεύουν πολλοί Βρετανοί τουρίστες – σε προσωπικό, υλικό και εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει έρευνα σε τεχνολογίας ανίχνευσης κινδύνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ