Μετά την Τουρκία ο Νταλάρας στην Κύπρο για την 9η Ιουλίου – Ποιοι τον κήρυξαν persona non grata

Μετά την μεγαλειώδη συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στην Τουρκία , ανήμερα της επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, ετοιμάζει βαλίτσες και για το νησί μας. Συγκεκριμένα, μετά την συναυλία στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου «METU-Middle East University» που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία, ο μεγάλος έλληνας καλλιτέχνης θα βρεθεί στην Κύπρο για να συμμετάσχει στα 27χρονα του πολιτιστικού ομίλου διάσταση.

Ο Γιώργος Νταλάρας θα συμμετάσχει στο ανέβασμα της παράστασης «9η Ιουλίου» του Βασίλη Μιχαηλίδη μελοποιημένο από το συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Η παράσταση θα δοθεί στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στις 20:30 Η «9η Ιουλίου» αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό της Κύπρου αλλά και για ολόκληρο το έθνος.

Ο συνθέτης μελοποίησε το ποίημα και το παρουσιάζει υπό τη μορφή ορατορίου με 10-μελή ορχήστρα και το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης». Σολίστ θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κύρος Πατσαλίδης και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου με είσοδο 20 ευρώ.

Στο μεταξύ έντονη είναι η αντίδραση του κινήματος για ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο. Με ανακοίνωσή του προς το Συγκρότημα ΔΙΑΣΤΑΣΗ Λεμεσού, ως διοργανωτές της Εκδήλωσης 31ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, με τη συμμετοχή και του κ. Νταλάρα τονίζει: Η προθεσμία απάντησης προς το μήνυμα μας έληξε, γι’ αυτό και το δημοσιοποιούμε.

Εάν ΔΕΝ υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη μέχρι και τη Δευτέρα 28/3 το μεσημέρι, θα επανέλθουμε. Το μήνυμα μας: Αγαπητοί μας, Εκδήλωση σας “9η Ιουλίου”, Ριάλτο Λεμεσού, 31/03 και 01/04 2016. Αναφερόμαστε στην υπό αναφορά Εκδήλωση, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων καλλιτεχνών και ο τραγουδιστής κ. Γιώργος Νταλάρας, για να σημειώσουμε τα ακόλουθα: Η από πολλού συμπεριφορά του κ. Νταλάρα έναντι των εθνικών ζητημάτων του ελληνισμού και, ιδιαίτερα, η δημοσιοποιημένη πρόθεση του να συμμετάσχει σε καλλιτεχνική εκδήλωση στην Τουρκία ΣΗΜΕΡΑ, Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, τον καθιστούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ [persona non grata]. Εν όψει των ανωτέρω, σας καλούμε όπως, ειδοποιήσετε εντός της ημέρας τον κ. Νταλάρα να ΜΗΝ ταξιδέψει στην Κύπρο για τη δική σας Εκδήλωση, η οποία πιστεύουμε πως μόνο να κερδίσει έχει από την απουσία του… Είναι με λύπη που αναγκαζόμαστε να εκφραστούμε αυστηρά, αλλά καθήκον μας είναι η προάσπιση της Υπόθεσης της Κύπρου και κανένα άλλο πρόσχημα. Θα αναμένουμε την ανταπόκριση σας εντός της ημέρας, ευχόμενοι ταυτόχρονα κάθε επιτυχία στην Εκδήλωση σας, χωρίς την παρουσία του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα. Με κάθε εκτίμηση, Πάνος Ιωαννίδης Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.