Μετά τα σκάνδαλα έρχονται αλλαγές από την FIFA- Πεντάλεπτη αποβολή και τέταρτη αλλαγή στο ποδόσφαιρο!

Ριζικές αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας φέρεται να ετοιμάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, βάζοντας πεντάλεπτη αποβολή ή και… τέταρτη αλλαγή!

Σε μία σειρά από νέα μέτρα στο χώρο της διαιτησίας εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει η FIFA, με σκοπό -μεταξύ άλλων- να τραβήξει τα φώτα από το φερόμενο σκάνδαλο για το έμβασμα που βρέθηκε στον λογαριασμό του Πλατινί. Μία από τις βασικές τροποποιήσεις που αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση σύμφωνα με τη «Live Sport», αφορά στην προστασία των ομάδων στη διάρκεια των καθυστερήσεων του αγώνα. Η πρώτη διάταξη δε, αφορά στους παίκτες που κάνουν καθυστέρηση στις… καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα όταν κάποιος παίκτης κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων ροκανίζει προκλητικά τον χρόνο τη στιγμή που πιθανώς η ομάδα του κερδίζει και πιέζεται για να ισοφαριστεί, τότε όποιος παρατηρείται με κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στο τέλος του ματς, θα έχει πεντάλεπτη αποβολή, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα!

Ενας ακόμα κανονισμός που θέλουν να περάσουν, επίσης για τα τελευταία λεπτά, είναι το δικαίωμα μίας ομάδας σε περίπτωση τραυματισμού να κάνει και τέταρτη αλλαγή, αν μέχρι τότε έχει χρησιμοποιήσει και τις τρεις.