Μελετούσε βιβλίο εγκλημάτων πριν τη διπλή στυγερή δολοφονία!

Διατριβή σε αστυνομικά και κυρίως βιβλία εγκλημάτων αλλά και εγκληματολογίας έκανε ένας εκ των δύο 19χρονων δραστών στην Καλαμάτα, πριν τη διπλή δολοφονία των 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο που έγινε πέρσι το καλοκαίρι.

Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας εφετών ο ένας εκ των δύο δραστών, μελετούσε επισταμένα βιβλίο για εγκλήματα και για τον λόγο αυτό ζήτησε να μην μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στην έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς και για την οποία έχουν ενημερωθεί όλες οι πλευρές, παρουσιάζει αναλυτικά τους λόγους που θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναγνώρισε στους δύο δράστες το εν λόγω ελαφρυντικό.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, με την απόφασή του, που προσβάλλει ο Εισαγγελέας, έκρινε τον έναν 19χρονο ένοχο για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.

Ο άλλος 19χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ και στους δύο αναγνωρίσθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο Εισαγγελέας Εφετών ζητά με την έφεσή του την εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης και να κηρυχτούν ένοχοι για τις ίδιες κατηγορίες, αλλά χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Τεκμηριώνοντας την έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ελαφρυντικό δεν έχει αναγνωρισθεί ποτέ σε αυτουργό ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κατά συρροή ανθρωποκτονία, ενώ αναφέρει ότι το ίδιο δικαστήριο λίγους μήνες πριν, σε 19χρονο που δίκασε για βιασμό, δεν αναγνώρισε αυτό το ελαφρυντικό.

Ιδιαίτερα για τον έναν από τους δύο 19χρονους, ο Εισαγγελέας επισήμανε στην έφεσή του, πως έξι ημέρες πριν τις δολοφονίες διάβασε το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα».

Μάλιστα, η μελέτη του βιβλίου από το δράστη όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας, έγινε για να σχεδιαστεί από τον δράστη το τέλειο έγκλημα. Ακόμα, αναφέρει διαδικτυακή επικοινωνία που είχε με συγγενικό του πρόσωπο, μία ημέρα πριν τις δολοφονίες, όπου μεταξύ άλλων είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο και το τραγούδι «δολοφόνος».