Μεγάλος νικητής της Eurovision ο Σουηδός – Το δεκάρι της Ελλάδας και το οχτάρι της Κύπρου

Μεγάλος νικητής του 60ού διαγωνισμού της Eurovision αναδείχθηκε ο Σουηδός καλλονός Μονς Σέλμερλοβ.

O Σέλμερλοβ με το τραγούδι του-εκστρατεία κατά του bullying που πέρασε μικρός, αλλά και τη δυνατή και πρωτότυπη σκηνική του παρουσία κατάφερε να περάσει μπροστά από τα υπόλοιπα φαβορί.

Για αρκετή ώρα πήγαινε στήθος με στήθος με τη Ρωσία, ενώ λίγο πίσω ακολούθησε και η Ιταλία, αλλά τελικά κατάφερε και επικράτησε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

H Σουηδία εμφανίστηκε στη 10η θέση και ο εκπρόσωπός της έχει δεσμούς με την Ελλάδα, αλλά και μια συγκλονιστική ιστορία ζωής. Ο Σουηδός Μονς Σέλμερλοβ, στο παρελθόν, δούλευε σε μπαρ της Ρόδου, ενώ έχει πέσει θύμα bullying και επέζησε από τσουνάμι.

O ίδιος κατά την ομιλία του πριν τραγουδήσει ξανά το τργούδι του ως μεγάλος νικητής δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά της βραδιάς, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έδωσε το δωδεκάρι της στην Κύπρο – στην οποία έδωσε δέκα βαθμούς – αλλά στην Ιταλία, ενώ η Κύπρος έδωσε οχτώ βαθμούς στην Ελλάδα και δώδεκα στην Ιταλία.   Εξάλλου έκπληξη προκάλεσε και το δωδεκάρι της Γερμανίας στη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος της Ρωσίας Polina Gagarina, που ήρθε δεύτερη, έχει κι αυτή στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, ενώ έχει ζήσει αρκετά χρόνια στη χώρα μας.

Τρίτοι πλασαρίστηκαν με το τραγούδι «Grande Amore» και την Αφροδίτη της Μήλου στο φόντο οι Il Volo από την Ιταλία, που εμφανίστηκαν 27οι.