Μας πωλούν αέρα κοπανιστό και ‘μεις τσιμπάμε…

Δεν ξέρω αν αισθάνεστε το ίδιο, αλλά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μου έχουν κλονίσει το νευρικό σύστημα. Οι ειδήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κερνούν μικρά ή μεγάλα χαστούκια. Και μάλλον δεν είμαι ούτε καλή χριστιανή, για να θέλω και άλλα πιο δυνατά.

Μπήκε ο Νοέμβρης ο Φαρισσαίος. Ανοίγεις το πορτοφόλι σου και κάνει ηχώ. Όμως οι φόροι τρέχουν και πρέπει να τους πληρώσεις.

Έχουμε και λέμε…Τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας, το μόνιμο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση επικαλούμενη την κρίση, τέλη αποκομιδής σκυβάλων, δημοτικά τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας, ασφάλειες αυτοκινήτων.

Μας έπιασαν και τα κρύα θα χρειαστούμε και πετρέλαιο, γιατί χωρίς αυτό δεν ζεστένεται το κοκαλάκι σου. Και η τιμή του άτιμου πήρε την ανιούσα, ενώ ο υδράργυρος την κατιούσα και πρέπει να βιαστούμε.

Οι μεγάλες ανάσες απαγορεύονται, γιατί κοστίζουν και αυτές.
Από την άλλη ο «cool» Χάρης μας είπε με στόμφο, για τη μεγαλειώδη έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές και ησυχάσαμε.

Διερωτώμαι αν πρέπει να χαρώ με την πομπώδη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών. Γιατί ξέρετε… το δικό μου πορτοφόλι δεν βλέπει προκοπή και ότι μπει μέσα εξανεμίζεται ακριβώς την επομένη σε φόρους και χαράτσια.

Αν, λοιπόν, καταφέρουμε να φτάσουμε με σώας τα φρένας μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι πολύ πιθανό ότι θ’ αγιάσουμε.

Στην Κύπρο του 2015 κάποιοι αυτοκτονούν, αλλά δεν φτάνει ποτέ στα αυτιά μας.

Στην Κύπρο του 2015 κάποιοι δεν έχουν να φάνε τίποτα και δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα ακόμα ψέμα, για να κάνουμε νούμερα.

Στην Κύπρο του 2015 καταγράφεται αυτή τη στιγμή το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μετά την Ελλάδα. Στην Κύπρο του 2015 οι πολιτικοί λένε ψέματα και οι πολίτες τα πιστεύουν.

Στην Κύπρο του 2015, οι πολιτικοί είναι πλούσιοι και έχουν άπειρα λεφτά και καταθέσεις, ακίνητα εντός και εκτός χώρας. Στην Κύπρο του 2015, ξεμείναμε από μέλλον και όνειρα. Στην Κύπρο του 2015, ο κόσμος περπατάει με το κεφάλι σκυφτό και του στερούν το οξυγόνο με χρέη και φόρους.

Στην Κύπρο του 2016 τα ίδια πολιτικά καρκινώματα θα διεκδικήσουν ψήφους από τους ιδίους ψηφοφόρους, που συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

Σε αυτή την Κύπρο ζω και εγώ. Εκπροσωπώντας μια νέα γενιάς, που δεν μπορεί να επενδύσει πουθενά, παρά μόνο στη φυγή.

Κάποιοι συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να αγαπάμε μια «αρρωστημένη» χώρα. Κάποιοι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν εκείνους, που θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που έμαθαν. Να πουλάνε το λαό, να μας πουλάνε αέρα κοπανιστό.

Φήμη