Μας απογοήτευσες…

Όταν ένας Υπουργός παραιτείται τρεις είναι οι λόγοι. Πρώτον, αν το έργο του έχει αμφισβητηθεί από συναδέλφους και συνεργάτες του, αν του το ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αν για προσωπικούς ή άλλους λόγους δεν επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην περίπτωση του Φίλιππου Πατσαλή ο δεύτερος λόγος αποκλείεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε τον κ. Πατσαλή και δεν φαίνεται ότι είχε κάποιο λόγο να τον αντικαταστήσει.
Ωστόσο, ο πρώτος λόγος δεν είναι καθόλου απίθανος. Ο κ. Πατσαλής αμφισβητήθηκε σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του ως προς την ανάπτυξη των νομοσχεδίων, για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και του ΓεΣΥ.

Την ίδια ώρα ο κύριος Πατσαλής, ένα βήμα πριν την κατάθεση του πολυπόθητου νομοσχεδίου στη Βουλή, επικαλέστηκε τον τρίτο λόγο και παραιτήθηκε για λόγους προσωπικούς.

Οι λόγοι της παραίτησης σου κ. Πατσαλή όντως είναι προσωπικοί ή για άλλη μια φορά κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου;

Αφού είδες και απόειδες και κατάλαβες ότι δεν είσαι θεός είπες να παραιτηθείς, για να γλιτώσεις το κράξιμο.

Η αναδιάρθρωση των νοσηλευτηρίων πριν το τέλος του 2015 ήταν ένα πρόσχημα. Ήταν στάχτη στα μάτια των πολιτών, για να κερδίζεις το παρατεταμένο χειροκρότημα τους.

Ονειρεύτηκες, το ξέρω, αναδιαρθρωμένα και αυτονομημένα νοσηλευτήρια και μάλιστα επί δικής σου Υπουργίας.

Ήθελες να είσαι ο Υπουργός εφαρμογής του ΓεΣΥ. Το ήθελες και σου φαινόταν.

Η αισιοδοξία σου ήταν τόση, λες και ήσουν ζαλισμένος από τη μέθη της δόξας και δεν καταλάβαινες τι γινόταν γύρω σου.

Ήσουν τόσο σίγουρος, που κάποια στιγμή, μέχρι και εγώ σε πίστεψα.

Λίγο πριν το πολύ κοντινό τέλος του 2015, την έκανες Υπουργέ μας, με «ελαφρά πηδηματάκια», γιατί κατάλαβε ότι όσα εξήγγελλες τόσο καιρό, δεν ήταν παρά μόνο φρούδες ελπίδες.

Φοβήθηκες τον κόσμο και τις λυσσασμένες επιθέσεις του. Δεν ήθελες να αποδειχθείς ψεύτης.

Στην επιστολή παραίτησης σου εύχεσαι και ελπίζεις ότι αυτή τη φορά τα όποια προβλήματα και τα όποια συμφέροντα, να μην σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων.

Δηλαδή, τέως Υπουργέ, λες ξεκάθαρα ότι πίσω από τις ενέργειες της εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων, κρύβονται συμφέροντα;

Αφού αναφέρεσαι σε αυτά ΒΓΕΣ και πες τα.

Και αφού μας λες ότι θα παραμείνεις ενεργός πολίτης και στη διάθεση της πατρίδας, το καλύτερο που έχει να κάνεις, είναι να ανοίξεις τα μάτια του κόσμου, που σε πλήρωνε μέχρι τώρα.

Αλλιώς η πατρίδα δεν σε χρειάζεται. Αν δεν έχεις το θάρρος να πεις τι είναι αυτό που σε κράτησε από το να γίνεις ο εφαρμοστής του ΓεΣΥ σημαίνει ότι η πατρίδα δεν σε χρειάστηκε ποτέ.

Φήμη