Μακρά συνεδρίαση προβλέπει ο Ντάισελμπλουμ

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προειδοποίησε, αφικνούμενος για τη συνεδρίαση του οργάνου στο κτίριο του Συμβουλίου, ότι η συζήτηση δεν θα είναι σύντομη.

Ορισμένοι Υπουργοί θα έχουν ερωτήματα και θα ασκήσουν κριτική επί ορισμένων θεμάτων, προέβλεψε ο Ολλανδός πολιτικός. Ωστόσο, “ελπίζουμε πως στο τέλος της βραδιάς θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, απάντησε πως εξακολουθεί να αποτελεί από τα μεγάλα σημεία ανησυχίας, ειδικά για το ΔΝΤ.

“Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα μπορούσε να είναι πολύ ακριβή, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και ένα τρίτο σημείο είναι η εμπλοκή του ΔΝΤ, που είναι σημαντική για πολλές χώρες”, είπε.

Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, δεν θα αποφασίσει πριν από τον Οκτώβρη. “Νομίζω ότι θα ακούσουμε σήμερα ότι το ΔΝΤ είναι θετικό για το πακέτο”, κατέληξε.