Μαθήματα αξιοπρέπειας και οι σημαιούλες του Βίκτωρα

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και θέματα οικονομίας και ενέργειας συζήτησαν στη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Το κρυφτούλι παίζει η κυβέρνηση. Από την περασμένη εβδομάδα, μετά και τη δήλωση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος απάντησε με ένα μεγάλο “νιέτ” στον Μουσταφά Ακιντζί, για συνάντηση στο λεγόμενο προεδρικό στα κατεχόμενα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, δεν βγήκε να χαιρετίσει τη στάση της Ρωσικής ομοσπονδίας.

Αμηχανία; δυσαρέσκεια, γιατί ένας ξένος Αξιωματούχος αρνήθηκε να αναγνωρίσει το υποτελές μόρφωμα; Ή γιατί ένας ξένος ΥΠΕΞ λειτούργησε ως πιο Κύπριος από εμάς τους ίδιους;

Πραγματικά, δεν ξέρω τί να υποθέσω. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρακολουθεί εδώ και καιρό με μεγάλη απάθεια, ξένους Αξιωματούχος να δίνουν τα “διαπιστευτήρια” τους στον κατοχικό ηγέτη και να δέχονται ένστολους Τούρκους Αξιωματικούς.

Με μεγάλη έκπληξη, άκουσα τον Αναπληρωτή κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, να δηλώνει στο ΡΙΚ, ότι οι ξένοι οι οποίοι επισκέπτονται τα κατεχόμενα για συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, αφαιρούν από τα οχήματά τους, σημαίες και διακριτικά.

Είστε σοβαρός κύριε Παπαδόπουλε; Δηλαδή μας λέτε ότι τα ράσα κάνουν τον παπά; Ή έχετε την εντύπωση ότι αποτείνεστε σε ηλίθιους;

Πυθία