Μήπως φταίμε και εμείς που χάνονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές;

Γίνεται λόγος για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να παίζουν περισσότερο, οτι πρέπει να τους δίνονται ευκαιρίες και ότι πρέπει να βγάλουμε και άλλα ταλέντα όπως ο Λαίφης, ο Μακρής , ο Παναγή και πολλοί άλλοι..

Από την πλευρά της η ΚΟΠ προσπάθησε να κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως όμως με κάποιους λάθος χειρισμούς. Δηλαδή… Η πρόταση της ομοσπονδίας για παίκτες από τις ακαδημίες είχε την λογική να βγάζουν οι ομάδες δικά τους ταλέντα και αυτό είναι απολύτως σωστό, όμως θα μπορούσε να μην περιορίζει τις ομάδες σε παίκτες μόνο από τις ακαδημίες. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ελαστική, για παράδειγμα ας παίζουν Κύπριοι και ας είναι απο μεταγραφές.

Γιατί δυστυχώς τα σωματεία εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και διώχνουν Κύπριους παίκτες στο όνομα των αποφάσεων της ΚΟΠ, η οποία με την ελαστικότητα αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα στην αξιοποίηση του Κύπριου ποδοσφαιριστή, των δικών μας παιδιών, των δικών μας ταλέντων…

Ως εδώ όλα καλά , τι γίνεται με εμάς , τους φιλάθλους – οπαδούς; Βλέποντας την Εθνική όλοι είπαμε θα ήταν πολύ καλά αν είχαμε ακόμα ένα Λαίφη, ένα νέο Μακρίδη και σίγουρα όλους μας πέρασε από το μυαλό ότι αν έπαιζαν περισσότεροι Κύπριοι και επενδύαμε στους Κύπριους ίσως η εθνική μας να ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Εμείς σαν οπαδοί τι κάνουμε για αυτό, βοηθάμε ή με την στάση μας στέλνουμε τον Κύπριο παίκτη στην αφάνεια, στο πάγκο και μετά στο σπίτι του;

Βλέποντας το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Σάλκε, πραγματικά θύμωσα και μέσα μου ένιωσαν την αδικία, γιατί με το πρώτο λάθος που έκανε ο Μάριος Αντωνιάδης, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ άρχισε να αποδοκιμάζει τον παίκτη. Γατί να μην στηρίξουμε τον Αντωνιάδη και τον οποιοδήποτε Αντωνιάδη; Γιατί δίνουμε χρόνο και στήριξη στο κάθε Βραζιλιάνο, Ισπανό, ο οποίος έρχεται σαν παικταράς και στο τέλος απλά κάνει διακοπές στο νησί μας.

Μήπως τελικά φταίμε και εμείς για την παρακμή και παραγκωνισμό του Κύπριου ποδοσφαιριστή; Μήπως τελικά φταίμε και εμείς γιατί πιέζουμε σαν οπαδοί τα σωματεία για το κάτι παραπάνω; Γιατί θέλουμε να συναγωνιστούμε τα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και τους εξαναγκάζουμε να κάνουν προϋπολογισμούς που δεν σηκώνουν; Που δεν αντέχουν; Που χρεοκοπούν;

Ας δώσουμε χρόνο και στήριξη στα δικά μας παιδιά οι οποίοι θέλουν να παίξουν μπάλα και σίγουρα δεν κάνουν διακοπές στο νησί μας… Γιατί η ξενομανία δεν μας βοήθησε ποτέ στην ιστορία μας. Και υπάρχει πλούτος και στο πάγκο και στα αποδυτήρια. Χρυσάφι Κυπριακό, ατόφιο, γνήσιο, δικό μας. Που αγαπά πολύ περισσότερο τη φανέλα απο οποιουσδήποτε άλλους.

Στέλιος Χαραλάμπους