Μέχρι την Τετάρτη κλειστές οι τράπεζες – σε εξέλιξη σύσκεψη στο ΓΛΚ

Με υπουργική απόφαση και όχι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα καθοριστεί το πλαίσιο της τραπεζικής αργίας, που αναμένεται να παραταθεί ως την επόμενη Τετάρτη, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

Στις έξι το απόγευμα περίπου ξεκίνησε η συνεδρίαση με τους τραπεζίτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως μετέδωσε το Mega, η οποία διεξάγεται υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, καθώς ο νέος ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτος δεν έχει αναλάβει ακόμη επισήμως καθήκοντα.

Οι πρώτες πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι δεν αναμένεται έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά υπουργική απόφαση με την οποία θα παρατείνεται η τραπεζική αργία μέχρι και την Τετάρτη.

Στο διάστημα αυτό, οι τραπεζικές λειτουργίες φαίνεται πως θα συνεχίσουν ως έχουν, το όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ δεν θα αλλάξει, ενώ δεν αναμένεται να ανανεωθεί το ποσό των 120 ευρώ για όσους συνταξιούχους έχουν λάβει ήδη το ποσό αυτό.

Σε ό,τι αφορά τις θυρίδες, το ίδιο στέλεχος έλεγε ότι όταν θα αρθεί η τραπεζική αργία, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες τους και πως δεν υπάρχει καμία σκέψη να ισχύσουν περιορισμοί στη λήψη μετρητών που ενδεχομένως να υπάρχουν σε αυτές.

Αναφορά έγινε από το Mega και στο θέμα της επερχόμενης ανανέωσης της έκδοσης εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ. Οπως αναφέρθηκε, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς αφορά τίτλους που έχουν ελληνικές τράπεζες και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε δυσκολία από την τρέχουσα κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, απόψε συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, η οποία -σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Χθες το βράδυ υποβλήθηκε μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος νέα αίτηση για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, κάτι που θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Πηγή:ethnos