“Μέσα” για τα καλά οι “ιδιοκτήτες” της μεγαλύτερης χασισοφυτείας στη Κύπρο – Δώδεκα, δέκα και πέντε χρόνια

Βαριές καμπάνες και μεγάλες σχετικά ποινές μοίρασε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε τρία πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχοι σε σχέση με την υπόθεση της μεγαλύτερης χασισοφυτείας που εντοπίστηκε στη Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λακατάμεια το Σεπτέμβριο του 2014. Οι τρεις, Ανδρέας Κότσαπα 39χρόνων, Ανδρέας Στυλιανού 37 χρόνων και Νίκος Μελιφρονίδης 37χρόνων καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης δώδεκα, δέκα και πέντε χρόνων αντίστοιχα.

Ο Κότσαπα κρίθηκε ένοχος για υπόθεση καλλιέργειας και προμήθεια κάνναβης και κατοχή εκρηκτικών υλών και πυροβόλου όπλου. Θεωρήθηκε ως ο εγκέφαλος της υπόθεσης, έτσι του επιβλήθηκε και η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης. Ο Ανδρέας Στυλιανού 37 χρονων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων καλλιέργεια και προμήθεια κάνναβης. Ο Νίκος Μελιφρονίδης  37χρονων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για καλλιέργεια και προμήθεια κάνναβης, κατοχή εκρηκτικών υλών και πυροβόλου όπλου.

Τα 213 δενδρύλια, ύψους μέχρι και πέντε μέτρων, εντοπίστηκαν στις 5/9/2014  σε λυόμενο υποστατικό το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της ΥΚΑΝ, κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του τότε,  ο διοικητής της Υπηρεσίας Γαβριήλ Γαβριήλ, η οροφή ήταν ανοιχτή ώστε ο ήλιος να βοηθά στην γρήγορη ανάπτυξη των φυτών, ενώ υπήρχε εγκατεστημένο και αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

Στον ίδιο χώρο προηγήθηκε, έρευνα σε τροχόσπιτο, όπου εντοπίστηκαν ένα έμφορτο κυνηγετικό όπλο, 223 σφαίρες και ένα αποσυναρμολογημένο G3 Επί τόπου συνελήφθη ο Μελιφρονίδης που ήταν ο φρουρός της φυτείας, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν οι άλλοι δύο.