“Μέσα” για οκτώ μέρες οι διαρρήκτες της Αμμοχώστου – πιάστηκαν στα πράσα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον δύο νεαρών, ηλικίας 21 και 22 χρόνων, από τη Νιγηρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 02.30 χθες τα ξημερώματα, 28χρονος από τη Ρουμανία υπάλληλος ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, επέστρεψε στο δωμάτιο όπου διαμένει και εντόπισε σ’ αυτό ένα άγνωστο πρόσωπο. Ο 28χρονος, αφού περιόρισε τον άγνωστο, κάλεσε την Αστυνομία.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν τους δύο άντρες και από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο άγνωστος είναι νεαρός 22 χρόνων από τη Νιγηρία, κάτοικος Αγίας Νάπας.

Υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο και στην κατοχή του εντοπίστηκε περιουσία για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις. Ο νεαρός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση.

Η Αστυνομία, κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του και στην παρουσία του, διενήργησε έρευνα στο διαμέρισμα του στην Αγία Νάπα, όπου εντοπίστηκαν αριθμός κοσμημάτων, ρολογιών χεριού, διάφορα αρώματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, φωτογραφικές μηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ο 22χρονος δεν έδωσε στην Αστυνομία ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς την προέλευση των αντικειμένων τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ως τεκμήρια. Ανακρινόμενος ο νεαρός παραδέχθηκε ότι μέρος των ανευρεθέντων είναι προϊόν διαρρήξεων και κλοπών, που διέπραξε ο ίδιος μαζί με τον 21χρονο συγκάτοικο του επίσης από τη Νιγηρία. Προέβη επίσης σε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία και υπέδειξε διάφορα τουριστικά καταλύματα στην Αγία Νάπα από όπου έγιναν διαρρήξεις και κλοπές, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι πρόσφατα.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε χθες γύρω στις έξι το πρωί έξω από το διαμέρισμα του και σε σωματική έρευνα που του έγινε, εντοπίστηκε περιουσία για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση της. Ο νεαρός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ