Μάτωσε η εικόνα! Συγκλονισμένοι οι πιστοί στη Σάμο!

Δέος προκαλεί στους πιστούς στο Βαθύ της Σάμου η αποκάλυψη ότι στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης στην ομώνυμη εκκλησία, που έχει φιλοτεχνηθεί με χρυσό και ασήμι, εμφανίστηκε «αίμα» στο σημείο του προσώπου της!

Οι κόκκινες κηλίδες εμφανίστηκαν πριν από περίπου δύο μήνες και η μητρόπολη εμφανίζεται επιφυλακτική.

Το φαινόμενο κρατήθηκε μυστικό από τους κατοίκους της περιοχής, όμως πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε και οι πιστοί άρχισαν να συρρέουν στην εκκλησία για να προσκυνήσουν την Αγία Ειρήνη. Αν και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Ευσέβιος επισκέφθηκε τον ναό και τέλεσε δέηση, η ιερά μητρόπολη εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία συνιστά «σιωπή, προς αποφυγή παρερμηνείας του φαινομένου, ώσπου να δοθεί εξήγηση».

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται: «Εχουμε λάβει γνώση των αναρτήσεών σας και σας ενημερώνουμε ότι γνωρίζουμε το θέμα ήδη από καιρού. Ο σεβασμιότατος αυτοπροσώπως συνοδευόμενος υπό κληρικών επεσκέφθη τον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης προς εξέτασιν του σημείου της ιεράς εικόνος, ετέλεσε δέηση και συνέστησε εντονότερη προσευχή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τοπική μας Εκκλησία αφ’ ης στιγμής έλαβε γνώσιν έως σήμερα ετήρησε και τηρεί σιωπή, αναμένουσα Θεόθεν εξήγησιν και εφιστά την προσοχή όλων, προς αποφυγήν της όποιας παρερμηνείας του φαινομένου».

Οπως επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση: «Οφείλουμε με σιωπή να τιμάμε τα μυστήρια και να διασώζουμε τη σεμνότητά τους, αναμένοντας τη θείω βουλήματι ερμηνεία και εξήγηση αυτών εν καιρώ (…) ευχόμενοι Κύριος ο Θεός με τις πρεσβείες της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ειρήνης να επιδαψιλεύει πλούσια την χάρη Του σε όλους».

Πηγή:dete.gr