Μάλλον αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους επίδειξης στην Αγγλία

Στα 20 μπορεί να ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους στο Σόρεχαμ της κομητείας του Δυτικού Σάσεξ στη νότια Αγγλία το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το αεροσκάφος τύπου Hawker Hunter κατέπεσε στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Α27 κατά τη διάρκεια ελιγμού στο πλαίσιο αεροπορικής επίδειξης.

Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης δήλωσε ότι θα του προκαλούσε έκπληξη αν οι νεκροί ξεπερνούσαν τους 20.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 11 νεκροί, αλλά η αστυνομία ερευνά αναφορές συγγενών για περισσότερους αγνοούμενους. Αδιευκρίνιστη είναι η τύχη κάποιων θεατών που φαίνονται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγες στιγμές πριν από τη συντριβή να παρακολουθούν την επίδειξη από τις εγκαταστάσεις ενός τοπικού σχολείου.

Ο πιλότος Άντι Χιλ επέζησε της πτώσης του αεροσκάφους, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η οικογένειά του ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Το δυστύχημα συνέβη μπροστά στα μάτια 20.000 θεατών.

Ενώ το ενδεχόμενο η συντριβή να οφείλεται σε λάθος του πιλότου θεωρείται πολύ πιθανή, οι αρχές εξετάζουν επίσης το σενάριο μηχανικής βλάβης του αεροσκάφους. Τα συντρίμμια του Hawker Hunter περισυλλέγονται σήμερα από γερανό.