Μάθημα ζωής: Οι πρόσφυγες δείχνουν τον δρόμο – Προτιμούν να πεθάνουν αυτοί παρά τα κατοικίδιά τους

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν συνήθως ευχάριστες στιγμές. Στην περίπτωση των προσφύγων από την Συρία όμως, που δίνουν αγώνα ζωής για να κρατηθούν όρθιοι στον Γολγοθά που ανεβαίνουν, οι φωτογραφίες συγκλονίζουν.

Συγκλονίζουν διότι δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τα αγαπημένα τους τετράποδα, τα αγαπημένα τους κατοικίδια, για τα οποία μπορούν να δώσουν και τη ζωή τους.

ProsfygesSkylos-1

Εικόνες που δεικνύουν του λόγου το αληθές κάνουν τον γύρο του κόσμου και είναι πάρα πολλές. Κυνηγημένοι από τις φλόγες του πολέμου στην Συρία δείχνουν ότι κάποιοι σ’ αυτόν τον αγώνα για την επιβίωση και την σωτηρία δεν σκέφτονται μόνο το είδος τους.

ProsfygasXios
Ο αγώνας αυτών των ανθρώπων πρέπει να είναι για όλους εμάς ένα μάθημα ζωής. Ο αγώνας εκείνων που φροντίζουν να σώσουν και τα ζώα τους μας συγκινεί βαθύτατα.

Οι άνθρωποι αυτοί μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους μας θυμίζουν τι σημαίνει αγάπη για τα ζώα. Μας θυμίζουν ότι τα άλλα έμβια πλάσματα του πλανήτη δεν επιλέγουν, παρά μόνο υφίστανται και τις συνέπειες των πράξεων των ανθρώπων… τις συνέπειες ενός πολέμου.

Κρατίνος