Λιποθύμησε στο Δικαστήριο ο καπετάνιος του σαπιοκάραβου που μετέφερε τους Σύρους πρόσφυγες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους παρουσιαστηκαν πριν από λίγο τρία άτομα ηλικίας 28, 33 και 47 χρόνων οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες μετά από στοιχεία και μαρτυρίες που προέκυψαν εναντίον τους ότι εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης των 115 προσφύγων από τη Συρία.
Ο 47χρονος, με την είσοδό του στο δικαστήριο, λιποθύμησε. Αστυνομικοί έριξαν στο πρόσωπό του νερό για να τον συνεφέρουν, ωστόσο επειδή ο 47χρονος δεν ανάκτησε τις αισθήσεις του, κλήθηκε ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου μεταφέρθηκε για να εξεταστεί από ιατρούς.
Οι τρεις άνδρες φέρεται να εμπλέκονται στη διακίνηση των 115 προσφύγων που εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα σε σκάφος το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν 40 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας.
Οι 115 επιβαίνοντες στο σκάφος, μεταξύ αυτών και 35 παιδιά, διασώθηκαν από δύο σκάφη της Εθνικής Φρουράς και ένα της Λιμενικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάρνακας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ύποπτοι συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και εναντίον τους διερευνώνται ποινικά αδικήματα όπως η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταναστών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.