Λευκωσία: Δυο αλλοδαπές υπάλληλοι “έβαζαν χέρι” στο ταμείο του φούρνου

“Χέρι” στο ταμείο φαίνεται πως έβαζαν δύο υπάλληλοι όπου εργάζονταν σε φούρνο στη Λευκωσία και όταν συνελήφθησαν η μία υπάλληλος ανέφερε ότι έπαιρνε λίγα χρήματα από το ταμείο, ενώ ο δεύτερη παραδέχθηκε ότι έκλεβε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Οι δύο αλλοδαπές υπάλληλοι προσήχθησαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου η ανακρίτρια του ΤΑΕ ζήτησε και πέτυχε την έκδοση διατάγματος εξαήμερης κράτησής τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθείσες πρώτα χτυπούσαν στην ταμειακή μηχανή τη συναλλαγή με τον πελάτη, δεν του έδιναν την απόδειξη και όταν έφευγε ακύρωναν τη συναλλαγή και έκλεβαν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό από το ταμείο.

Όλα άρχισαν πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, αλλά μόλις στις 22 του μηνός έγιναν αντιληπτές οι ενέργειές τους όταν ένας πελάτης ανέφερε στην ιδιοκτήτρια ότι αγόρασε προϊόντα από τον φούρνο και η πρώτη ύποπτη δεν του εξέδωσε απόδειξη και ότι αυτό το κάνει κάθε φορά.

Τότε η ιδιοκτήτρια άρχισε να σκέφτεται ότι πιθανόν η συγκεκριμένη υπάλληλος μπορεί να την κλέβει και άρχισε να την παρακολουθεί μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Η ιδιοκτήτρια κατάγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία ενώ κλήθηκε και λογιστής που άρχισε αμέσως έλεγχο για να διαπιστωθεί το συνολικό ύψος της κλοπής, ενώ θα ληφθούν παράλληλα 40 καταθέσεις από πελάτες, κυρίως, στους οποίους οι δύο γυναίκες δεν εξέδιδαν αποδείξεις.