Λεμεσός: Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τρεις για τη κλοπή του χαρτοφύλακα – θησαυρού

Σε απευθείας δίκη στις 30 Οκτωβρίου ενώπιον του κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για την κλοπή χαρτοφύλακα που περιείχε χρυσαφικά και μετρητά αξίας 215 χιλιάδων ευρώ.

Ο 56χρονος ιδιοκτήτης χρυσοχοείου που εκτιμάται ότι είναι ο εγκέφαλος της κλοπής και οι εκτελεστές του σχεδίου ο 25χρονος από την Επισκοπή και ο 26χρονος από το Ζακάκι, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της παραπομπής.

Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. Ο 56χρονος χρυσοχόος που δεν παραδέχεται ενοχή, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου 30 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Οι άλλοι δύο που συνεργάστηκαν με την αστυνομία κατέβαλαν ως εγγύηση, ο μεν 25χρονος το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ σε μετρητα και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και ο 26χρονος το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ.  Και οι τρεις θα παρουσιάζονται καθημερινά σε αστυνομικό  σταθμό της περιοχής τους.

 Η κλοπή του χαρτοφύλακα με το θησαυρό από την 70χρονη ιδιοκτήτρια του διαπράχθηκε στις 11 Αυγούστου στη Λόφου, όταν ο 25χρονος ύποπτος της παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος ενοικιαστής της εξοχικής της κατοικίας.  Την ώρα που η γυναίκα ξεναγούσε τον πελάτη, ο 26χρόνος συνεργός του άρπαξε το χαρτοφύλακα από το αυτοκίνητο.

Όπως παραδέχθηκαν οι δυο νεαροί στους ανακριτές, αφού έκλεψαν το χαρτοφύλακα, τον παρέδωσαν στη συνέχεια στον 56χρονο χρυσοχόο που ήταν και το πρόσωπο που οργάνωσε τη κλοπή και  τους αντάμειψε με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ έκαστος.