Λεμεσός: Ο “πόλεμος” της Σαριπόλου – Όλη η αλήθεια

Τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν σχετικά με το διάταγμα του Δήμου για να “κοντύνουν” τα τραπεζάκια και οι καρέκλες στην πλατεία Σαριπόλου. Κανένας όμως δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που γίνεται το όλο θέμα με αποτέλεσμα να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για «πόλεμο» μεταξύ του Δήμου Λεμεσού και των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής στην οδό Σαριπόλου της Λεμεσού.

Τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρονταν και σε “διαταγή” του Δήμου Λεμεσού όπως οι ιδιοκτήτες να χαμηλώσουν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες στην Σαριπόλου.

Με τον τρόπο που παρουσιάζαν τα ΜΜΕ τα πράγματα όλα έδειχναν πως ο Δήμος της Λεμεσού έκανε «πόλεμο» στη Σαριπόλου.

Κανένα μέσο, κανένας δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί, γιατί άραγε ο Δήμος εξέδωσε τέτοιο διάταγμα;

Το Αpokalipsi.com επικοινώνησε με τον Δήμο Λεμεσού αλλά και με τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής της Σαριπόλου και σας αποκαλύπτει τι πραγματικά γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα.

saripolou1

Η τοποθέτηση του Δήμου Λεμεσού

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και με τον Δήμαρχο Αντρέα Χρίστου αλλά και με τη Δημοτικό Γραμματέα Γιωργούλλα Λεωνίδα μας αποκάλυψαν πως κανένας πόλεμος δεν γίνεται εναντίον κανενός.

Η κ. Λεωνίδα ερωτηθείσα για το συγκεκριμένο θέμα,ανέφερε πως ισχύουν τα δημοσιεύματα περί επιστολής – διάταγμα για να χαμηλώσουν τα τραπεζάκια και οι καρέκλες στη Σαριπόλου, τονίζοντας ότι ο Δήμος ήρθε και σε προσωπική επαφή με τους ιδιοκτήτες συζητώντας το θέμα.

Ανέφερε επίσης πως «με την λειτουργία της Σαριπόλου και γενικά όλων των υπαίθριων χώρων του Δήμου οι ιδιοκτήτες υπέγραψαν συμφωνία, η οποία, προνοεί πως αν πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή ή αναβάθμιση στους χώρους αναψυχής, τότε θα πρέπει να εγκρίνονται από τον Δήμο Λεμεσού»

Η τελευταία επιστολή έχει σταλεί στις 11 Μαΐου αναφέροντας πως « τα ψηλά τραπεζάκια και οι ψηλές καρέκλες δεν εγκρίνονται από τον Δήμο γιατί πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα».

Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για την Σαριπόλου, αλλά σε όλους τους υπαίθριους χώρους όπως το Κάστρο η πλατεία Ζικ-Ζακ κτλ».

11303731_10153438647135815_726081046_n 11348882_10153438647345815_1186285084_n

Τα έξοδα της αλλαγής

Ρωτήσαμε επίσης την κ. Λεωνίδα αν ο Δήμος είναι διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά τους ιδιοκτήτες στο να αλλάξουν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες, απαντώντας πως « δεν χρειάζονται ιδιαίτερα έξοδα για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να δώσει χρόνο στους ιδιοκτήτες να μαζέψουν χρήματα για να κάνουν τις συγκεκριμένες αλλαγές».

Untitled

«Οι δημόσιοι χώροι δεν είναι αποθήκες»

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται με τα τραπεζάκια και τις καρέκλες είναι με την πυροσβεστική, η οποία κάνει συνεχώς παράπονα για τον χώρο πρόσβασης σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.

Τα μπαράκια δεν μεριμνούν να μαζέψουν τα τραπεζάκια το βράδυ μετά το κλείσιμο με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένα .

Στην επιστολή του ο Δήμος τοποθετείται και για το συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας πως «μετά από πρόσφατη επιθεώρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τίθεται πλέον επιτακτικά θέμα ασφάλειας του κοινού, λόγω παρεμπόδισης της απρόσκοπτης διακίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των οχημάτων Πρώτων Βοηθειών».

Η επιστολή του Δήμου συνεχίζει επισημαίνοντας ότι  «οι καρέκλες και τα τραπεζάκια κατά την διάρκεια της μέρας θυμίζουν μια μεγάλη υπαίθρια αποθήκη» και  «οι δημόσιοι χώροι δεν είναι αποθήκες».

apothikes

Τι λένε οι ιδιοκτήτες

Το Αpokalipsi.com ρώτησε τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της Σαριπόλου, οι οποίοι επιμένουν πως μία αλλαγή στα τραπεζάκια και τις καρέκλες είναι πολυέξοδη, τονίζοντας πως «εάν έρθει ο Δήμος να μας χορηγήσει τα χρήματα, ευχαρίστως θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που θέλει».

Για το φαινόμενο παραβίασης του ορίου τοποθέτησης των τραπεζιών μετά το κλείσιμο τον υποστατικών δεν θεωρούν πως παραβιάζουν το όριο αναφέροντας ότι « πληρούμε στο έπακρο τα όρια που μας έχει ορίσει ο Δήμος Λεμεσού».

 

Γιάννης Σάββα