Λεμεσός: Οκταήμερη κράτηση στον ύποπτο για την απόπειρα φόνου – Τον “όπλισε” η εκδίκηση;

Αρνείται κάθε ανάμειξη ο 34χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου 52χρονου στον Άγιο Αθανάσιο.  Ψάχνουν την άκρη του νήματος στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κίνητρο ο δράστης να ήθελε να εκδικηθεί τον 52χρονο καταλογίζοντας του την ευθύνη για την κατάληξη του στη φυλακή.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.  Παρά το γεγονός ότι ο 52χρονος αναγνώρισε ως δράστη της απόπειρας εναντίον του 34χρονο ο οποίος συνελήφθη, εντούτοις οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες εστιάζοντας στις διαφορές που είχαν οι δύο, ώστε να τεκμηριώσουν την υπόθεση. Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών. Διερευνούν μάλιστα σοβαρά το ενδεχόμενο η απόπειρα φόνο να διαπράχθηκε για λόγους εκδίκησης από την πλευρά του 34χρονου ο οποίος ενδεχομένως αποδίδει στο θύμα, την δεκάχρονη φυλάκιση του για ναρκωτικά. Ποινή φυλάκισης την οποία εξέτισε και αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Ενδεχόμενο που διερευνάται διότι και οι δύο απασχόλησαν επανειλημμένα την αστυνομία με παρόμοιες υποθέσεις.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.  Το απόγευμα αναμένεται να ανακριθεί εκ νέου από τα μέλη της αστυνομίας σε μια προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.  Παράλληλα οι ανακριτές έχουν αποστείλει για επιστημονικές εξετάσεις τους δύο κάλυκες που εντοπίστηκαν στη βεράντα και τα αυτοκίνητο του 52χρονου μετά την απόπειρα φόνου  εναντίον του.  Οι κάλυκες θα καταδείξουν κατά πόσο το περίστροφο με το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον στον 52χρονο, έχει παρελθόν και κατά πόσον μπορεί να εντοπιστεί ή όχι ο κάτοχος του.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 6.45 χθες το πρωί, ωστόσο το θύμα κατήγγειλε την υπόθεση αρκετές ώρες αργότερα, κατονομάζοντας ως δράστη τον 34χρονο ο οποίος και συνελήφθη χθες βράδυ.