Λεμεσός: Μπράβο θράσος! – Του δάνεισε 400 λίρες και μέχρι σήμερα του πήρε 10.000 ευρώ

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 46χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, κατά το έτος 2007 είχε δανειστεί από 42χρονο, το χρηματικό ποσό των 400 Λιρών Κύπρου και ως εγγύηση για την εξόφληση του πιο πάνω ποσού, ο 42χρονος του ζήτησε να του παραδώσει διάφορα ταξιδιωτικά και προσωπικά του έγγραφα, πράγμα το οποίο και έπραξε.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο 46χρονος, είχε γίνει μεταξύ τους συμφωνία, όπως κάθε μήνα ξεπληρώνει μέρος του ποσού στον 42χρονο, μέχρι τελικής εξόφλησης. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, από το 2007 μέχρι σήμερα, ο 42χρονος τον συνόδευε κατόπιν απειλών σε συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα, του παραχωρούσε το δελτίο ταυτότητας του για να μπορεί να εξαργυρώνει επιταγές και ακολούθως, όταν εξερχόταν από το κατάστημα, του αποσπούσε χρηματικά ποσά, καθώς και το δελτίο ταυτότητάς του.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, μέχρι σήμερα, ο 42χρονος φέρεται να του απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους €10.000 περίπου, ενώ στις 28/7/15 όταν τον συνάντησε σε καφενείο στη Λεμεσό, του ζήτησε να εισέλθει στο αυτοκίνητό του και υπό απειλές, τον μετέφερε σε γραφείο πιστοποιών υπαλλήλου, όπου του ζήτησε να υπογράψει έγγραφο, το οποίο αφορούσε την αποδοχή ότι, όφειλε στον 42χρονο χρηματικό ποσό ύψους €2.800.

Επίσης, όπως κατήγγειλε, όταν αντιλήφθηκε την πρόθεση του 42χρονου τράπηκε αμέσως σε φυγή, ενώ ο 42χρονος τον ακολούθησε και τον ανέκοψε και αφού τον κτύπησε, τον έβαλε ξανά δια της βίας στο αυτοκίνητο και τον μετέφερε σε άλλον πιστοποιών υπάλληλο, όπου τον υποχρέωσε και υπέγραψε το έγγραφο.

Μετά από την καταγγελία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.