Λεμεσός: Εκρηκτικό μήνυμα για υπάλληλο του κτηματολογίου – Που ψάχνουν οι ανακριτές

Σαφές μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι άγνωστοι που έθεσαν αυτοσχέδια κροτίδα σε αυτοκίνητο 55χρονου υπάλληλου του κτηματολογίου.  Έβαλαν δοχείο με βενζίνη δίπλα από την κροτίδα αλλά δεν ανεφλέγη.  Οικονομικές οι διαφορές εκτιμά η αστυνομία που δεν είναι άσχετες με προμήθεια που λήφθηκε για πώληση ακινήτου…

Η ή έκρηξη σημειώθηκε στις 2 και 50 τα ξημερώματα, στο  αυτοκίνητο πολυτελείας του 55χρόνου,  το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της οικίας του στην περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.  ΤΟ αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του 55χρονου αλλά χρησιμοποιείται από τον ίδιο.

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά στο μπροστινό μέρος του οχήματος.  Μέλη της Πυροσβεστικής  έσπευσαν για κατάσβεση της φωτιάς, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τη σκηνή.

Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση εργοστασιακής πλαστικής κυλινδρικής κροτίδας η οποία ενισχύθηκε με εκρηκτική ύλη και βενζίνη, που τοποθετήθηκε στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου.   Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες τοποθέτησαν επίσης δοχείο με βενζίνη δίπλα από την κροτίδα, ώστε να προκαλέσουν ολοκληρωτική ζημιά στο αυτοκίνητο.  Το δοχείο ωστόσο εκτινάχθηκε από την έκρηξη σε απόσταση, έτσι δεν ανεφλέγη. Το ύψος των ζημιών που υπέστη το αυτοκίνητο δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Σε κατάθεση του ο 55χρονος ο οποίος μόλις προχθές επέστρεψε στη Κύπρο από το εξωτερικό φέρεται να κατονόμασε προφορικά κάποια πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.  Τα πρόσωπα αυτά κλήθηκαν για ανάκριση στην αστυνομία, ωστόσο δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ εκτιμούν ότι πίσω από την εγκληματική ενέργεια κρύβονται οικονομικές διαφορές που φαίνεται να έχουν προκύψει από προμήθειες πώλησης ακινήτων.