Λεμεσός: Αστυνομικοί έσωσαν γυναίκα από σίγουρο πνιγμό – Βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας

Σωτήρια αποδείχθηκε για γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η παρουσία δύο αστυνομικών που βρίσκονταν εκτός καθήκοντος για περπάτημα στην παραλιακή οδό της Λεμεσού. Την έσωσαν από σίγουρο πνιγμό.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί στην περιοχή του ΓΣΟ. Οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν ο ένας στην Τροχαία Πάφου και ο άλλος στην αστυνομία των βρετανικών βάσεων, περπατούσαν στην περιοχή όταν αντιλήφθηκαν ελληνοκύπριο λουόμενο να καλεί σε βοήθεια.  Στη συνέχεια αντιλήφθηκαν σε απόσταση 25 μέτρων περίπου από την ακτή μια γυναίκα να βρίσκεται μπρούμυτα στη θάλασσα.

Αμέσως οι αστυνομικοί έπεσαν στη θάλασσα και ανέσυραν τη γυναίκα, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν ασιατικής καταγωγής, μελανιασμένη και χωρίς σφυγμό.  Αμέσως οι δύο αστυνομικοί άρχισαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση καταφέρνοντας να την επαναφέρουν στη ζωή.  Στην περιοχή κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πνιγμό και της έγινε απορρόφηση υγρών, ενώ όπως ανέφεραν στους ανακριτές, η παρουσία των δύο αστυνομικών υπήρξε καθοριστική για τη διάσωση της.  Η γυναίκα μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται.