Λεμεσός: έξυπνος κομπιναδόρος ξεγελά με paysafe card – στόχοι τα περίπτερα

Σβάρνα τα περίπτερα έπιασε άγνωστος άνδρας, προφανώς ελλαδίτης, ο οποίος προσποιούμενος τον υπάλληλο διανομής προπληρωμένων καρτών διαδικτύου, κατάφερε να αποσπάσει  500 ευρώ από δύο περίπτερα στη Λεμεσό. Προσοχή συστήνει η αστυνομία, που τον αναζητεί.

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας ο έξυπνος κομπιναδόρος, κατάφερε να ξεγελάσει υπαλλήλους δύο περιπτέρων. Τηλεφώνησε στο πρώτο περίπτερο και ανέφερε στην υπάλληλο του περιπτέρου ότι είναι υπάλληλος συγκεκριμένης εταιρείας που εκδίδει τις γνωστές paysafe card και ότι νωρίτερα είχε αγοράσει τρεις κάρτες των 100 ευρώ, οι οποίες παρουσίαζαν πρόβλημα.  Tης ζήτησε να του εκδώσει άλλες τρεις κάρτες για το ποσό των 100 ευρώ έκαστη και να του δώσει τους κωδικούς, ώστε να μπορέσει δήθεν να ελέγξει το πρόβλημα. Τη διαβεβαίωσε ότι στη συνέχεια θα επικοινωνούσε μαζί της ώστε να της δώσει τους κωδικούς ακύρωσης των καρτών, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και σε δεύτερο περίπτερο. Ζήτησε όμως δύο κάρτες των 100 ευρώ έκαστη, αυτή τη φορά.  Αφού εκδόθηκαν οι κάρτες, η υπάλληλος του δεύτερου περιπτέρου στο οποίο αποτάθηκε ο απατεώνας,  ζήτησε εκ των προτέρων τους κωδικούς ακύρωσης για να είναι σίγουρη. Όταν κάποια στιγμή του ζήτησε να επαναλάβει τους κωδικούς για να βεβαιωθεί ότι τους είχε γράψει σωστά, αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για κομπίνα, αφού ο δήθεν υπάλληλος της εταιρείας στην επανάληψη της έδωσε λάθος αριθμούς.  Όταν η κοπέλα ζήτησε εξηγήσεις, αυτός της έκλεισε το τηλέφωνο, καταφέρνοντας ωστόσο να αποσπάσει τα 200 ευρώ.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ προσπαθούν να εντοπίσουν το δράστη. Το έργο τους όμως αποδεικνύεται δύσκολο  καθώς όπως διαπιστώθηκε οι κλήσεις έγιναν από γερμανικό αριθμό τηλεφώνου.