Λειτουργός γηροκομείου στη Λάρνακα “τσέπωνε” τις συντάξεις των γερόντων- Την Τρίτη η ποινή της

Αντί να παραδίδει τις συντάξεις των γερόντων στους ιδίους, τις τσέπωνε… Ιδρυματική λειτουργός σε δημόσιο γηροκομείο της Λάρνακας, η Κ.Μ., 53 χρόνων, κρίθηκε χθες ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, έπειτα από ακροαματική διαδικασία, σε μία κατηγορία που αφορά κατάχρηση εξουσίας και θα της επιβληθεί ποινή την ερχόμενη Τρίτη, 28 του μήνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τ’ αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2011.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης, η 53χρονη ήταν ιδρυματική λειτουργός στο γηροκομείο και τα καθήκοντά της ήταν να παραλαμβάνει τις επιταγές – συντάξεις των ηλικιωμένων τροφίμων του γηροκομείου. Το 80% των συντάξεων όφειλε να το καταθέτει σε λογαριασμό της Δημοκρατίας για τα τροφεία των ηλικιωμένων, ενώ το υπόλοιπο 20% των χρημάτων έπρεπε να τα παραδίδει στους ίδιους τους τρόφιμους. Αντί αυτού, όμως, σύμφωνα και με τα ευρήματα του δικαστηρίου, η κατηγορούμενη τσέπωνε τα λεφτά αυτά…

Όπως αποδείχθηκε, το πρώτο πεντάμηνο του 2011, διάστημα κατά το οποίο διαπράχθηκαν τ’ αδικήματα, η κατηγορούμενη οικειοποιήθηκε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 7000 ευρώ… Σε κατάθεση που είχε δώσει, τότε, στην αστυνομία δικαιολόγησε την πράξη της, ισχυριζόμενη ότι έπαιρνε τα χρήματα για λογαριασμό του αδελφού της που ήταν σοβαρά άρρωστος.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο, αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία και να καταδικαστεί. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η δημόσιος κατήγορος Άννα Γιάλλουρου, ενώ συνήγορος υπεράσπισης εμφανίστηκε ο Άντρος Πελεκάνος.

Μετά τη ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η 53χρονη διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπόταν θα της επιβληθεί ποινή. Ενώ, όμως, βρισκόταν στα κρατητήρια του δικαστικού μεγάρου, έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε λιπόθυμη στο έδαφος, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο που την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη…