Λαμπάδιασαν το αναστηλωμένο τέμενος στη Δένεια – Έντονη αντίδραση από την Κυβέρνηση

Εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τον εμπρησμό του Τεμένους στο χωριό Δένεια, καταδικάζοντας με ανακοίνωσή της την ενέργεια. Στο τέμενος, που είχε αναστλωθεί πρόσφατα, προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές από εμπρησμό που προκάλεσαν βάνδαλοι τα ξημερώματα.

Οι δράστες ανέβηκαν στη στέγη και αφού αφαίρεσαν κεραμίδια έριξαν εύφλεκτη ύλη εντός του τεμένους και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος και της ξύλινης στέγης.

«Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται και σε όποιες σκοπιμότητες αποσκοπούν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επίσης προς τον υπουργό Εσωτερικών για άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Στο σημείο βρέθηκαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς επίσης και εκπρόσωποι του UNDP.

Τα έργα συντήρησης είχαν αρχίσει το 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014. Μετά την ολοκλήρωση των έκτακτων κατασκευών τον Απρίλιο του 2013, η Τεχνική Επιτροπή ζήτησε την ολική συντήρηση του τεμένους με την πρόσθεση οροφής, ώστε να μπορέσει το τέμενος να διατηρηθεί και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί.

Τα έργα συντήρησης πραγματοποιήθηκαν από το UNDP σε συνεργασία με το UNDP-PFF (Participation for Future) και με χρηματοδότηση της ΕΕ και στοίχισε 123.667 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες, σχεδιασμό καθώς και νέα οροφή.
Kατά τη διάρκεια των εργασιών, άγνωστοι είχαν πάλι προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο τέμενος.