Λαζόπουλος: Ο άνθρωπος που ίσως να άλλαξε την πολιτική ιστορία της Ελλάδας

Οφείλω να ομολογήσω και να παραδεχθώ ότι ήμουν από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της εκπομπής Αλ Τσαντίρι News του Λάκη Λαζόπουλου. Στην καθημερινότητα των προβλημάτων, η Τρίτη αποτελούσε μια όαση γέλιου, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Η τέρψη της ψυχής από την οξυδέρκεια και τα ευφυολογήματα του παρουσιαστή όμως, σιγά σιγά μετατράπηκε σε προβληματισμό και καχυποψία.

Ο Λαζόπουλος από το 2011 μέχρι και το 2014 κυριαρχούσε. Με τηλεθέαση που ξεπερνούσε όσα μέχρι τότε παρουσιάστηκαν διαχρονικά στη τηλεόραση. Γαντζωμένοι ΟΛΟΙ οι Έλληνες στους δέκτες τους, κρεμόντουσαν από τα χείλη του Λάκη και το χέρι του πιθήκου Μακάκα που παρουσίαζε. Την ίδια χρονική περίοδο, εμφανίστηκε από το πουθενά ένας νέος πολιτικός. Ο Αλέξης Τσίπρας. Με χαμηλά ποσοστά και ένα πολιτικό κόμμα που ελάχιστα θα μπορούσε να κάνει στην Ελληνική Βουλή. Και όμως το 2012, 3 χρόνια δηλαδή πριν να εκλεγεί ο Τσίπρας πρωθυπουργός, προσπαθούσε να περάσει στη κοινή γνώμη ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν υπερβολές για το Τσίπρα σε μια προσπάθεια να τον συγκρατήσουν.

Ο γελωτοποιός κατάφερε και εμπέδωσε στη συνείδηση του κάθε Έλληνα ότι για όλα τα βάσανά του, τη μιζέρια του και τα προβλήματα του, οφείλονταν στα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Εμπέδωσε στην συνείδηση του Ελληνικού λαού ότι αυτοί δεν είχαν καμία ευθύνη για την τραγική κατάληξη της Ελλάδας. Για όλα οι πολιτικοί. Για τίποτα οι πολίτες. Μια έξυπνη και ισοπεδωτική σάτιρα έναντι των πολιτικών ηγετών της Ελλάδας. Απέδωσε μεταξύ άλλων στην ΝΔ ότι αυτή κατασκεύασε τη Χρυσή Αυγή για να αποτρέψουν την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Έβριζε με τα χειρότερα λόγια όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλούσε όλους τους πολιτικούς κλέφτες και απατεώνες και ότι υπέγραφαν μνημόνια γιατί είχαν λερωμένη τη φωλιά τους από σκάνδαλα. Η συνθηκολόγηση τότε σε μνημόνιο αποτελούσε για τον Λαζόπουλο την ύψιστη εθνική προδοσία.

Σήμερα και ενώ όλος ο πλανήτης μιλά για υπαναχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα και αποδοχής χειρότερου μνημονίου από τα προηγούμενα ο Λαζόπουλος χθες εξειδανίκευσε τον Τσίπρα και επέρριψε την ευθύνη για το νέο μνημόνιο…που; Στην αντιπολίτευση του Τσίπρα φυσικά:

Lazopoulos Diloseis

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης όταν σε μια εκπομπή θα διαφημίσεις έμμεσα προϊόντα σε αναγκάζει να αναφέρεις «Υπάρχει τοποθέτηση προϊόντων». Για να γνωρίζει ο τηλεθεατής ότι κάποιος πληρώθηκε για να σου πλασάρει έμμεσα ένα προϊόν. Όταν δηλαδή τον βλέπεις να πίνει Νέσκαφε δεν είναι γιατί το απολαμβάνει αλλά γιατί πληρώνεται. Όταν οι οδηγοί αυτοκινήτων τρέχουν στις διαδρομές, βάζουν πάνω τους αυτοκόλλητα των χορηγών τους. Για να γνωρίζει ο κόσμος ποιος τους χρηματοδοτεί. Όταν όμως καπηλεύεσαι την αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου για να αναδείξεις πολιτικά κάποιον που τον πας, αυτό δεν λέγεται τοποθέτηση προϊόντων. Αλλά προστυχιά. Καπήλευση της Ελευθερίας της Έκφρασης. Δούρειος Ίππος της Δημοκρατίας.

Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν το κάνουν κι άλλοι. Όλοι έχουν τα παπαγαλάκια τους. Και η δεξιά και η αριστερά. Όλοι οι πολιτικάντηδες βρίσκουν τον τρόπο να μας ταΐζουν κανναβούρι των παπαγάλων. Όμως όταν κτίζεις μια εικόνα της εντιμότητας, όταν πείθεις ότι με παρρησία τα λες έξω από τα δόντια και ο κόσμος σε πιστεύει, τότε με ιερό σεβασμό πρέπει να αποφεύγεις τέτοιες πράξεις.

Lazopoulos-Tsipras

Ο Λαζόπουλος κατακεραύνωσε όλα τα πολιτικά κόμματα πλήν του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός. Ο Λαζόπουλος σήμερα μιλά για παλληκάρι που πολέμησε τους ξένους. Ίσως τελικά ο Λαζόπουλος να έβαλε το ληθαράκι του για να αλλάξει η πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Γελωτοποιός ή Δούρειος Ίππος; Κωμικός ή κεκαλυμμένος πολιτικός; Παρουσιαστής σάτιρας ή πολιτικός δημοσιογράφος; Καθοδηγούμενος ή αντικειμενικός;

Διογένης