Λαγοί με πετραχήλια που βόσκουνε τριφύλλια

Είναι απολύτως θεμιτό οι διοικήσεις των ποδοσφαιρικών σωματείων –στην προσπάθειά τους να δείξουν έργο- να θέλουν να κερδίσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν, για ν’ ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες τους.

Αυτές οι ανάγκες, προέρχονται κυρίως, από την ενίσχυση των ομάδων σε ποδοσφαιριστές.

Για το λόγο αυτό, προχωρούν σε διάφορες συμφωνίες, παραχωρώντας τηλεοπτικά δικαιώματα και αποκομίζοντας σημαντικά ποσά.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Το ερώτημα που τίθεται, όμως, από την πλευρά των οπαδών, τη δική μου πλευρά, είναι το εξής:

Έχει το δικαίωμα η ομάδα μου να εκμεταλλεύεται την αγάπη που τρέφω γι’ αυτήν ή μήπως παραχώρησα εγώ αυτό το δικαίωμα με τη σιωπή μου;

Γνωρίζω εκ των προτέρων την απάντηση από τη διοίκηση και την απορρίπτω.

Και μην βιαστείτε να με πείτε απορριπτικό.

Άλλωστε, εγώ ο ρομαντικός Ομονοιάτης την πάτησα και την πάτησα πολύ άσχημα οικονομικά, από κάποιους που έταζαν λαγούς με πετραχήλια, οι οποίοι τελικά έβοσκαν τριφύλλια, τα δικά μου τα τριφύλλια.

Εγώ, λοιπόν, ο ρομαντικός Ομονοιάτης δεν θέλω η ομάδα μου να «πουλιέται» τηλεοπτικά. Δεν θέλω να την εκμεταλλεύεται κανείς.

Θέλω να πληρώνω εισιτήριο και να πηγαίνω στο γήπεδο. Αν μου ζητηθεί μάλιστα να πληρώσω ακόμα περισσότερα θα το κάνω.

Αυτό που δεν θέλω είναι να την πάθω, όπως οι γείτονες, με τη cytavision να εκμεταλλεύεται την αγάπη τους για το ΑΠΟΕΛ και –αν και δεν συνιστά παρανομία- να μεταδίδει ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως το ψεσινό, από το Sport+1, κανάλι που βρίσκεται στο πακέτο το οποίο έχει εξασφαλίσει από την LTV και το οποίο χρεώνεται με 21 ευρώ.

Δηλαδή, αν κάποιος δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο θα έπρεπε για να δει το παιχνίδι να πληρώσει άλλου είδους εισιτήριο!

Το χθεσινό παιχνίδι, όπως και το προηγούμενο, εκτός έδρας στα Σκόπια, δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο πακέτο και δικαιολογίες, ότι οι αγώνες του ΑΠΟΕΛ, μεταδίδονται από τα συγκεκριμένα κανάλια, πρέπει να θεωρούνται αστείες.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα καθαρά Ευρωπαϊκό παιχνίδι και τις προηγούμενες χρονιές μεταδιδόταν από τα άλλα αθλητικά κανάλια της Cytavision.

Μπορεί, επαναλαμβάνω, να μην υπάρχει παρανομία, αλλά οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ δεν είναι πρόβατα να τους σέρνουν στο μαντρί και να εκμεταλλεύονται με χείριστο τρόπο την αγάπη τους.

Αύριο θα έρθει η σειρά της Ομόνοιας και όταν θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει ομάδες βεληνεκούς Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, τι θα γίνει; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα εισιτήρια θα εξαφανιστούν σε δευτερόλεπτα.

Αν δεν βρω εισιτήριο τι θα πρέπει να κάνω; Να ζητήσω από τις λαϊκές οργανώσεις να γίνουν συνδρομητές του Cytavision Sport+1 ;

Ναι, δέχομαι ότι η ομάδα που υποστηρίζω, είναι ένα κατάστημα και εγώ πελάτης που πληρώνω εισιτήριο, για να επισκεφθώ αυτό το κατάστημα.

Αυτό, όμως, της δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται με τον τρόπο που προανέφερα αυτή την αγάπη μου;

Ας με χρεώσει παραπάνω στο εισιτήριο, ας μου ζητήσει εισφορά ή ότι άλλο σκεφτεί, εγώ θα είμαι εκεί…

Στο κάτω κάτω αν θελήσει να «πουληθεί» τηλεοπτικά να το κάνει με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ.

Κρατίνος