Λίγο πολύ αποκάλεσε το Eurogroup άσχετους ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του

Χείμαρρος ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάστηκε στην Αγγλική τηλεοπτική εκπομπή Conflict Zone με τον Tim Sebastian. Σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε τις εμπειρίες του ως Υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν μεγάλη ντροπή που ο Αλέξης Τσίπρας τελικά υπαναχώρησε και κατέληξε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ ανέφερε επίσης ότι το επίπεδο της οικονομικής φιλοσοφίας των ομολόγων του στο Eurogroup ήταν μηδέν! Τους κατηγόρησε επίσης ότι διακατέχονταν από αλαζονεία και ότι έλεγαν συνέχεια ψέματα για τον ίδιο, με σκοπό να τον μειώσουν.

Κατηγόρησε την Ευρώπη ότι κατέστρεψε την Ελλάδα, με τα λανθασμένα προγράμματα και μνημόνια και ότι η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της προς τον Ελληνικό λαό.

Λίγο πριν κλείσει η συνέντευξη ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκμεταλλεύτηκε την δύναμη που του δόθηκε με το ηχηρό Όχι των Ελλήνων στο δημοψήφισμα και αντί για διαπραγμάτευση, παραδόθηκε στους εταίρους και για αυτό ο ίδιος δεν μπορούσε να συνεχίσει και παραιτήθηκε.

Μετά από έντονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, που έθεσε στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι παρουριάζει τα γεγονότα με τρόπο ότι λεν όλοι ψέματα εκτός από τον ίδιο, ο rock-star Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε «φέρε τους μπροστά μου να το πουν».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη εδώ.