Λάρνακα: Υπο κράτηση 40χρονος για τον θάνατο 17 σκυλιών

Στα αστυνομικά κρατητήρια με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα περάσει το προσεχές τριήμερο, 40χρονος Ελλαδίτης, μόνιμος κάτοικος Κύπρου υπεύθυνος υποστατικού εκτροφής σκύλων προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση πρόκλησης θανάτου 17 κυνηγετικών σκυλιών.

Τα ζώα, ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης αστυφύλακας Στέλιος Κουσιάππας, είχαν εντοπιστεί νεκρά προχθές το απόγευμα σε υποστατικό εκτροφής σκύλων στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και μέλη των Υγειονομικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Δήμου Αραδίππου μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του ενοικιαζομένου υποστατικού ότι ο Μιχαήλ Λυσγάρης κάτοικος Τσιακκιλερού εδώ και τρεις περίπου βδομάδες δεν μετέβη στο υποστατικό ούτε και οποιοσδήποτε άλλος, για να δώσει στα σκυλιά τροφή και νερό.

Είχαν επίσης εντοπίσει και έξι ζωντανά σκυλιά εκ των οποίων τέσσερα υποσιτισμένα και δύο αδέσποτα που βρίσκονταν εκτός του περιβόλου του υποστατικού και τα οποία παραδόθηκαν σε άτομο που διατηρεί καταφύγιο σκύλων για ιατρική περίθαλψη τους.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος, ισχυρίστηκε πως επειδή έχει χαλάσει το αυτοκίνητό του και δεν είχε λεφτά να το επιδιορθώσει, δεν μπορούσε να μεταφέρει νερό και φαγητό στα σκυλιά προσθέτοντας πως εδώ και δυο μήνες, το υποστατικό του δεν υδρευόταν.

Ο 40χρονος, ισχυρίστηκε ακόμη πως είναι πιθανόν τα σκυλιά να πέθαναν από τσιμπήματα που τους προκάλεσε δηλητηριώδες φίδι που σύχναζε τον τελευταίο καιρό στο υποστατικό του.